Antena 3 CNN Timp liber Turism Pe Drumul Trolilor, spre fiordurile Norvegiei

Pe Drumul Trolilor, spre fiordurile Norvegiei

Pe Drumul Trolilor, spre fiordurile Norvegiei
20 Oct 2013   •   14:41
Fiordurile Norvegiei, cu Geirangerfjord ca piesă de rezistenţă, sunt unice şi de o frumuseţe excepţională, de aceea au şi fost incluse în Patrimoniul UNESCO. Cascade impresionante, munţi majestuoşi, unde verdele ierbii întâlneşte albul omătului, şi piscurile semeţe creează un spectacol superb, care merită admirat.

 

Spectaculosul decor creat de mama Natură este mai impresionant când vezi voinţa oamenilor care s-au încăpăţânat să traiască pe versanţii abrupţi ai munţilor. Căderile de apă pe pereţii aproape verticali ai munţilor sunt extraordinare. Celebrele cascade De syv søstrene (Cele 7 surori), Friaren (Pretendentul) şi Brudesløret (Vălul Miresei) sunt ca un voal diafan de lumină a cărui misiune pare să fie aceea de a crea un ecran pe care se schimbă curcubeele, pentru a te umple de bucurie şi uimire.

Când vei urca pe Drumul Trolilor, vei fi impresionat de aceasta minunată realizare inginerească din anii’30; este incredibil cum au putut construi traseul şerpuitor, tăiat în versanţii abrupţi, cu mijloacele de acum 80 de ani. La jumătatea drumului spre Valldal sunt nişte vârtejuri impresionante. De cinci metri lăţime şi 20 de metri adâncime în defileul îngust. Potrivit unei legende, un anume Gudbrand s-a aruncat în defileu împreună cu mireasa lui, pe care a răpit-o. Există o reţea de poteci protejate de gard şi poduri de unde poţi admira, în condiţii de siguranţă, acest spectacol.


Punctul de atracţie este însă croaziera la Fjord Geiranger. Vei putea admira frumuseţea peisajului care-ţi taie răsuflarea, vei vedea de aproape cascada “Ceşe 7 Surori” şi vei afla povestea fermelor din zona fiordurilor. Croaziera durează o oră şi jumătate şi costă  23 de euro pentru adulţi şi 12 euro pentru copii. Informaţiile sunt furnizate pe înregistrări audio în engleză, germană şi franceză. La bordul vasului ai chioşcuri de unde poţi cumpăra gustări şi băuturi, toalete, o zonă închisă cu geamuri mari, prin care poţi admira priveliştea.

 

Oferta circuit Tarile Scandinave 2014

De la 865 euro-pers., transport cu autocar modern, cu climatizare, clasif. 2-4*, exceptând ziua 12 (contra cost cu mijloace de transport public), o cazare pe vapor în cabine de 4 paturi, 14 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 3-4* şi IBIS, ghid insotitor din partea agenţiei pe traseu. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close