Antena 3 CNN Timp liber Turism Orașul din România care îi atrage pe străini ca un magnet. Se numără printre cele mai căutate destinații pentru vara anului 2024

Orașul din România care îi atrage pe străini ca un magnet. Se numără printre cele mai căutate destinații pentru vara anului 2024

Un anumit oraș din România se numără printre cele mai căutate destinații în rândul turiștilor străini, pentru vara anului 2024.

aeroport
Orașul din România care îi atrage pe străini ca un magnet. Se numără printre cele mai căutate destinații pentru vara anului 2024
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2024   •   22:00

Printre cele mai atractive destinații pentru turiștii străini se numără și un anumit oraș din România. 

În 2024, acest oraș din țară a înregistrat o creștere de 30% privind căutările de destinații turistice. 

"Are o atmosferă vibrantă și un amestec între tradițional românesc, artă nouă și elegantă, dar și arhitectură comunistă austeră", a scris un turist american.

Astfel, orașul din România care îi atrage cel mai mult pe turiștii străini este Bucureștiul.

"De asemenea, puteți explora cu ușurință restul României, precum frumoasa și legendara regiune a Transilvaniei, plecând din București.

Și este floare la ureche să ajungi aici cu un zbor direct de la New York la București”, a mai adăugat turistul american, potrivit traveloffpath.com.

Cu toate acestea, orașul care ocupă primul loc în topul celor mai căutate destinații pentru vacanță este Tirana, capitala Albaniei.

Comparativ cu anul 2023, acest oraș a înregistrat o creștere de 37% a căutărilor, un motiv fiind reprezentat de prețurile accesibile.

Viena se află pe locul doi, fiind urmată de Budapesta (Ungaria) și de Zurich (Elveția). 

Lista este continuată de București, aflat pe locul cinci în topul celor mai căutate destinații de vacanță, și de Frankfurt (Germania), care ocupă locul șase. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close