Antena 3 CNN Timp liber Turism Muzeul Jucariilor din Gozo: Paradisul picilor si al adultilor cu suflet de copil

Muzeul Jucariilor din Gozo: Paradisul picilor si al adultilor cu suflet de copil

antena3.Malta.jpg
20 Aug 2014   •   12:16
In partea de nord-est a insulei malteze Gozo, la jumatatea drumului dintre capitala Victoria si una dintre cele mai populare plaje de nisip, Ramla Bay, te asteapta Xaghra, al treilea oras ca marime, pozitionat pe un platou la 140 de metri deasupra nivelului marii.

Peisaje splendide in “tara lenesilor”

Numele acestui oras vine de la denumirea “Xaghret I-Ghazzenin”, care se traduce prin “Tara celor lenesi”. Aceasta este o descriere a localnicilor indeletniciti cu cresterea oilor si a caprelor, care se relaxau si cantau in timp ce animalele se hraneau de unele singure.

Chiar si asa, o excursie pe acestea meleaguri minunate iti va aduce numai voie buna si multe experiente inedite, fie ca este vorba despre vizitarea templelor preistorice si a pesterilor, a morii construite in secolul al XVIII-lea, a bisericii parohiale sau, mai ales, a Muzeului Jucariilor.

Atractia favorita a copiilor


Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat intr-o excursie pe insula Gozo este multicolorul Muzeu Pomskizillious, un termen inventat de scriitorul Edward Lear pentru a descrie peisajul de coasta impresionant, in timp ce vizita insula, in anul 1866.

Initial infiintat in anii 1970 de sotii Edwin si Susan Lowe din Devon, Anglia, muzeul a inceput ca o colectie privata, de la o singura papusa, pentru ca astazi sa se mandreasca cu jucarii din intreaga lume. Cele mai vechi obiecte pe care le poti admira aici sunt: o papusa malteza din secolul al XVIII-lea, sculptata din lemn, si cateva figurine italiene care  dateaza din anul 1790.

Printre cele mai importante atractii ale Muzeului Jucariilor se numara “Arca lui Noe” din anul 1930, avioane si nave, un set de ambulanta din 1890, jucarii din plumb, inclusiv animale de la gradina zoologica si animale de la ferma, si un set de soldati realizati in anii 1970, dar imbracati in uniforme ale armatei suedeze din 1700.

 

Geanina Ichim

Sejur Malta
Hotel Excelsior 5* - de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close