Antena 3 CNN Timp liber Turism Muzee de seamă ale Sibiului

Muzee de seamă ale Sibiului

antena3.Sibiu.8.06.2016.memento bus.jpg
08 Iun 2016   •   17:07
Unul dintre cele mai prospere orașe din România, Sibiu este de asemenea și o destinație splendidă pentru o scurtă vacanță de weekend sau o vizită în treacăt, locul care îți va descoperi mereu ceva nou, plin de culoare și istorie.

Brukenthal, palat și muzeu

Una dintre cele mai semnificative construcții din Sibiu este Palatul Brukenthal, construit pe o latură a Pieței Mari de către baronul Samuel von Brukenthal în zece ani, între 1778 și 1788, care a devenit în anul 1817 muzeul de artă de astăzi. De altfel, Muzeul Brukenthal nu se mândrește doar prin colecția impresionantă moștenită de la fostul guvernator al Transilvaniei, al cărui nume îl poartă, ci și cu două tablouri deosebite ale pictorului flamand Rubens.

Muzeul include mai multe secții pe care merită să le vizitezi, Galeriile de Artă, ce au ca subsecții Arta Europeană, Arta Românească și Arta Contemporană, Bibilioteca Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger, găzduit în Casa Altemberger-Pempflinger, cel mai bun exemplu de arhitectură gotică din Transilvania, și Muzeul de Istorie Naturală, înființat în anul 1849, cu două subsecții, Muzeul de Istorie a Farmaciei și Muzeul de Vânătoare Augsut von Spiess.

Alte muzee deosebite din Sibiu


Orașul se mândrește cu numeroase muzee speciale, unice, pe care merită să le vizitezi, care oferă perspective interesante asupra trecutului și civilizației Sibiului. Nu rata Muzeul de locomotive cu abur, ce găzduiește 40 de exponate uluitoare realizate între anii 1885 și 1959 în România și în alte țări precum Germania, Polonia, Ungaria sau USA, dintre care două sunt încă funcționale și utilizate în ocazii speciale. Muzeul de vânătoare August von Spiess, înființat în anul 1966 în locuința colonelului cu același nume, adăpostește o seamă de arme, trofee și capcane  de vânătoare și de braconaj, peste 1500 de exponate care te vor duce introduce în această activitate.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Sibiu.
Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close