Antena 3 CNN Timp liber Turism La schi in Pamporovo

La schi in Pamporovo

La schi in Pamporovo
03 Oct 2013   •   10:24

Pamporovo, statiunea din Muntii Rodopi, este cea mai insorita din muntii Bulgariei. Cu partii de schi impecabil intretinute si sigure, Pamporovo este cautata de incepatori dar si de schiori experimentati.

 

Iarna pe culmile Rodopilor, in Pamporova, inseamna 120 de zile cu soare, dar si partii acoperite cu zapada din decembrie pana in aprilie.  Pe muntii care inconjoara statiunea sunt partii pentru  schi si snowboarding, pentru avansati dar si pentru experimentatii care se avanta pe cea mai periculoasa partie, numita “Zidul”. Peste o suta de monitori de schi ultracalificati, vorbitori de limbi straine, sunt la dispozitia turistilor pentru a-i invata tainele schiatului sau snowboardului. Centre de inchiriere echipamen se gasesc langa partii si telescaune.

Majoritatea punctelor de pornire in cursele de coborare sunt in varful muntelui, langa turnul TV, unde se ajunge cu telescaunul.

 

Dupa o zi petrecuta pe partie, un vin fiert sau o cicolata fierbinte sunt binevenite. In Pamporovo sunt multe baruri si cluburi, fiecare cu stilul sau unic si atmosfera specifica.  White Hart este cel mai fierbinte punct in iarna aceasta. Un loc excelent pentru petreceri, distractie, karaoke in fiecare joi, mancare buna si bauturi rafinate. Night Flight, din incinta hotelului Rojen, este o discotecaa noua, cea mai mare din Pamporovo, unde se petrece extraordinar.

Pentru inchirierea echipamentului, abonamentul la telescaun si lectii de schi este bine sa faci rezervare online, vei economisi sume importante.

 

La 85 de kilometri de Pamporovo este orasul Plovdiv, al doilea ca marime din Bulgaria, dupa Sofia, dar mult mai frumos. Orasul vechi - Stariyatgrad-, care se intinde pe trei dealuri, este incantator, cu cladiri cu diverse stiluri arhitectonice. Istoria zbuciumata a orasului se poate vedea in fortificatiile tracice sunt ascunse de cele macedonene, acoperite de ziduri bizantine peste care s-au construit resedinte somptuoase in timpul renasterii bulgare. Peste toate acestea domina minaretele moschelor otomane si locuintele mestesugarilor din oras, despre care grecul Lucian spunea ca sunt “cele mai mari si mai frumoase” din Tracia. De Catalina Alberti

 

Oferta early booking Pamporovo

Hotel Stream Resort 3*, de la 53,50 euro/pers., cazare 3 nopti, mic dejun. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close