Antena 3 CNN Timp liber Turism Hackerii pun oferte de vacanțe false pe platformele de rezervări. Cum se pot proteja românii de capcane

Hackerii pun oferte de vacanțe false pe platformele de rezervări. Cum se pot proteja românii de capcane

pasageri aeroport vacanta
Pasageri, într-un aeroport. Sursa foto: Hepta/ Zuma Press/ Christoph Soeder
de Mia Lungu    |    Radu Tiliță    |    22 Iul 2024   •   18:05

Atenție la hackerii de vacanțe! Aceștia atacă platformele de rezervări, unde lansează oferte fictive. Concret, escrocii se folosesc de inteligența artificială pentru a trimite mesaje clienților celui mai cunocut site de vacanţe.

Fiind vorba despre perioada vacanțelor, atacatorii din mediul online încearcă să scoată cât mai mulți bani din buzunarii celor care au rezervat deja cazări pentru o vacanță de lungă durată, o săptămână sau două. Poate pentru cei care au plătit deja biletele de avion sau pentru cei care au închiriat o mașină pentru perioada concediului.

Se pare că foarte mulți atacatori încearcă să fure imaginea unei platforme extrem de cunoscute din acest domeniu și trimit diverse mesaje sub diverse mesaje din chat sau sub imaginea unor mail-uri oficiale. Mai exact, aceștia cer să se refacă plata și pun un link la dispoziție. Ei menționează faptul că s-a produs o eroare și trebuie să se repete plata pentru a rămâne în continuare pregătirea camerei valabilă pentru concediul acestora, ori cer datele cardului pentru a valida rezervarea făcută. 

Reprezentanții acestei platforme spun că în ultima perioadă au descoperit o majorare importantă a acestor atacuri,chiar și de 900% în această perioadă de concedii. Totodată, aceștia îi atenționează pe oameni că astfel de mesaje nu sunt trimise în mod oficial de către companie și că ar trebui să fie foarte atent în momentul în care își oferă datele personale sau datele cardului pe care îl folosesc. 

×
Subiecte în articol: oferte de vacanțe rezervari hackeri
Citește mai multe din Turism
» Vezi toate știrile din Turism
Cele mai noi știri
Parteneri
x close