Antena 3 CNN Timp liber Turism Frumuseţile naturale ale Chaniei în Parcul Naţional Cheile Samaria

Frumuseţile naturale ale Chaniei în Parcul Naţional Cheile Samaria

antena3.Chania.13.08.2014.jpg
13 Aug 2014   •   16:07
În provincia Sfakia a prefecturii Chania din Creta, te aşteaptă Parcul Naţional Cheile Samariei, de o frumuseţe remarcabilă prin aşezare, floră şi faună. Parcul se întinde pe o suprafaţă impresionantă de 4848 de hectare, fiind una dintre cele mai lungi văi din Europa.

Înconjurat de vârfuri muntoase înalte, cum ar fi Melindaou, 2153 m, Volakias, 2116 m, Gigilos 2080 m şi Avlimonakas, 1806 m, parcul este de o frumuseţe unică ideal pentru drumeţii, fotografii şi relaxare.

Animale protejate de lege în Cheile Samariei


Mediul protejat de lege, climatul care variază de la alpin la subtropical şi abundenţa de apă a râului Tarraios face ca Samaria să fie un paradis pentru animale sălbatice. Aici vieţuiesc specii rare de păsări, cum ar fi vulturii, şi mamiferele, cum este ibexul cretan  Kri-Kri, o specie de capră alpină.

Flora impresionantă a parcului naţional


În cadrul unei plimbări pe umbritele cărări ale Samaria vei avea ocazia să admiri specii de copaci vechi şi de un secol, precum şi ierburi sălbatice şi flori rare, cum ar fi arţarul cretan şi orhideea. Se spune că aici se găsesc 450 de plante şi nici măcar una nu poate fi eliminată din Samaria, prin lege.

Bogăţia şi calitatea lemnului au făcut ca acesta să fie exportat încă din cele mai vechi timpuri în numeroase ţări şi se spune că şi palatele din Knossos si Micene au fost făcute cu chiparoşi din Samaria.

Defileul este deschis pentru vizitatori începând cu luna mai şi până în 15 octombrie, perioada putând fi prelungită până la finalul lunii în cazul vremii favorabile. La marginea satului Samaria, de unde locuitorii au fost mutaţi în anul 1962 cand defileul a fost declarat parc naţional, se află biserica bizantină Osia Maria din Egipt.

Geanina Ichim

Sejur Chania Grecia 

Hotel Pantheon 3*- de la 449 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu all inclusive, asistenta turistica, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close