Antena 3 CNN Timp liber Turism Oraşul din România declarat "destinația turistică a anului 2024". Aici totul este accesibil la pas

Oraşul din România declarat "destinația turistică a anului 2024". Aici totul este accesibil la pas

Câștigătorii competiției Destinația Anului 2024 au fost anunțați în cadrul unei Gale de excepție la Ateneul Român.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2024   •   04:00

La această Gală au participat reprezentanți ai ministerelor Economiei, Turismului și Antreprenoriatului și Culturii, zeci de primari, membri și președinți ai consiliilor județene, reprezentanți ai federațiilor din domeniul turismului și HORECA, precum și mulți alți jucători importanți din domeniu. 

Sutele de mii de voturi ale publicului pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din peste 200 de experți, dar și un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în cele 12 categorii ale competiției.

Cele mai disputate secțiuni, care au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor, au fost câștigate de municipiul Sibiu, care a primit trofeul ”Orașe care Inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria ”Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria ”Sate de poveste”.

Cetățile dacice din munții Orăștie, Castelul Corvinilor, Eco Regiunea Delta Dunării au fost declarate câștigătoarele altor trei categorii foarte disputate – ”Tărâmuri cu tradiție și istorie”, ”Atracții Cultural-educative”, respectiv ”Regiuni Eco-turistice”.

Un oraş captivant prin trecutul său istoric și neobosit să se reinventeze, Sibiu este destinația perfectă pentru o evadare urbană. Aici totul este accesibil la pas sau cu bicicleta: muzee, parcuri, restaurante, cafenele, piețe alimentare, arată destinatiaanului.ro.

Veți îndrăgi ritmul lent și atmosfera boemă din piațetele cu fațade colorate și acoperișuri cu sute de "ochi" misterioși.

Oraşul Sibiu a fost desemnat Destinaţia Anului 2024 a României. Evenimentele culturale, gastronomia locală şi arhitectura unică au transformat Sibiul într-un oraş-cheie pentru turismul din România. 

În 2007, acest oraş a deţinut şi titlul de Capitala Europeană a Culturii.

Anual, Sibiul este vizitat de peste 500.000 de turisti, români şi străini.

Destinația Anului – Stațiuni turistice: Bran

Locul 2: Băile Felix,

Locul 3: Sovata.

Destinația Anului – Sat de poveste: Biertan (jud. Sibiu)

Locul 2: Sâmbăta de Sus (jud. Brașov),

Locul 3: Ciocănești (jud. Suceava),

Destinația Anului – Parcuri de distracție și aventură: Mini Transilvania Parc 

Locul 2: Valea cu Povești Bran,

Locul 3: Dino Parc Râșnov.

Destinația Anului

"Destinația Anului" este o competiție de interes național organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER). 

La cele 12 categorii ale competiției, desfășurată în perioada 31 ianuarie – 8 mai 2024, s-au înscris peste 300 de destinații, dintre care 129 au fost declarate finaliste.

Vezi AICI care sunt cele mai atractive destinaţii turistice din România!

×
Subiecte în articol: Sibiu destinația anului voturi Biertan oras
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
EURO 2024: România va întâlni Olanda în optimile de finală. Programul meciurilor
x close