Antena 3 CNN Timp liber Turism Noua destinație exotică în care românii vor putea merge fără viză de la 1 iunie. Mulți visează să își facă vacanțele aici

Noua destinație exotică în care românii vor putea merge fără viză de la 1 iunie. Mulți visează să își facă vacanțele aici

Românii vor putea călători, de la 1 iunie 2024, fără viză, către una dintre destinațiile pentru concediu la care mulți dintre aceștia visează.

Noua destinație exotică în care românii vor putea merge fără viză de la 1 iunie. Mulți visează să își facă vacanțele aici
Noua destinație exotică în care românii vor putea merge fără viză de la 1 iunie. Mulți visează să își facă vacanțele aici
de Ioana Mircea    |    28 Mai 2024   •   20:56

Începând cu 1 iunie 2024, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Thailanda, conform unei decizii luate de guvernul thailandez. Măsura face parte dintr-un set de prevederi menite să impulsioneze industria turismului, vitală pentru economia țării.

Cabinetul thailandez a aprobat marți o serie de noi reglementări privind vizele, inclusiv scheme fără viză și viză la sosire, șederi mai lungi pentru studenți și o reducere a nivelului obligatoriu de asigurare de sănătate pentru pensionari.

În prezent, românii pot obține viza pentru Thailanda online sau direct pe aeroport, pentru sejururi de până la 15 zile.

Măsurile propuse de Ministerul de Externe thailandez sunt pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke. Numărul țărilor eligibile pentru intrarea fără viză va crește de la 57 la 93, printre noile țări incluse fiind Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka și Uzbekistan.

Durata sejururilor pentru vizitatorii din aceste țări a fost extinsă la 60 de zile, iar viza la sosire va fi disponibilă pentru 31 de țări, față de 19 anterior. Pentru cei care doresc să lucreze și să exploreze destinațiile turistice, guvernul a introdus o viză de cinci ani, valabilă pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile.

Aceasta este destinată nomazilor digitali, lucrătorilor la distanță și liber profesioniștilor, precum și celor care doresc să învețe Muay Thai și bucătăria thailandeză.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iunie. De asemenea, vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care solicită vize de lungă durată trebuie să aibă o asigurare de sănătate, însă cerințele privind nivelul acesteia au fost reduse.

Începând din septembrie, numărul consulatelor și ambasadelor thailandeze care oferă servicii de solicitare a vizelor electronice va crește de la 47 la 94 de locații, potrivit bangkokpost.com.

×
Subiecte în articol: viza Thailanda
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close