Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă surprinzătoarea Insulă de Miere

Descoperă surprinzătoarea Insulă de Miere

Malta.JPG
22 Iul 2015   •   17:03
Malta și-a câștigat renumele de Melita datorită peisajelor absolut fermecătoare și a pietrei calcaroase în culorile mierii din care sunt construite majoritatea clădirilor tradiționale. Cu o istorie de aproape 4000 de ani, de când datează templele megalitice, mica țară europeană impresionează prin arhitectura unică și prin cele aproape 400 de edificii de cult.

Cea mai clară apă din Mediterană

Intimă și cosmopolită, surprinzătoare și elegantă, Malta este destinația festelor tradiționale, a petrecerilor tematice, a plajelor mici și pietroase, a lagunelor idilice și a zonelor istorice deosebit de valoroase.

Pentru că este un tărâm de văzut măcar o dată în viață, Malta trebuie explorată la adevărata sa capacitate. Plimbă-te pe străzile în pantă ale misterioasei capitale Valletta, simte parfumul vremurilor de odinioară printre templele din Gozo, bucură-te de priveliștile asupra portului din Senglea, află secretele ascunse ale zidurilor fortificate și ale castelelor cavalerilor ioaniți și încearcă deliciile cu influențe siciliene pe o terasă cu vederi panoramice.

La plimbare cu bărcuțele luzzu și autobuzele galbene

Cine iubește sporturile de apă se poate numi norocos, pentru că Malta se laudă cu cele mai cristaline ape din Mediterană și bogății subacvatice impresionante. Dacă ești dornic de momente uluitoare neapărat vizitează Laguna Albastră, raiul cu nunațe ireale aflat pe insulița Comino, sau privește spre paradis prin celebra stâncă sculptată de vânt și timp, Fereastra Albastră din Gozo.

Se spune că ai vizitat Malta abia după ce ai făcut o plimbare cu simpaticele bărcuțe tradiționale luzzu, colorate în nuanțe de galben cu dungi albastre și ochiul protector al lui Osiris. Pentru momente inedite poți încerca și plimbarea cu autobuzele malteze care opresc exact acolo unde îți dorești, printr-un sistem inedit: nu trebuie decât să tragi de sfoara care va mișca un clopoțel.

 

de Mădălina Isar

 

Last Minute Malta 

Bella Vista 4*- de la 329 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close