Antena 3 CNN Timp liber Turism Delicatesele gastronomiei creole

Delicatesele gastronomiei creole

Delicatesele gastronomiei creole
05 Noi 2013   •   15:22

Mauritius este un paradis pentru simțuri, nu doar pentru ochi – cu peisajele încântătoare, ci și pentru papilele gustative. Gurmanzii vor descoperi aici o mare varietate de gusturi și arome, moștenite de la diversele popoare ce s-au perindat pe insulă.

 

Gastronomia din Insula Mauritius este un amestec de bucătărie indiană, chineză, africană și europeană.  Puternica moștenire franceză a lăsat acel savoir vivre, sentiment pe care ar trebui să-l încerci și tu!  La prepararea delicioaselor mâncăruri se folosesc multe condimente și mirodenii, precum șofranul, scorțișoara, cardamonul, cuișoare, cimbru, busuioc, care dau o savoare delicată. În loc de clasica pâine, localnicii mănâncă orez sau un fel de lipie, numită chapattis, sau farata.

Dacă vrei să vizitezi cât mai multe locuri și nu vrei să pierzi câteva ore la restaurant, poți cumpăra gustări de la tonetele stradale. Cea mai renumită este gateaux piment (prăjituri condimentate), samosa cu legume ori cu carne, sau curry de caracatiță în pâine. Fructele de mare și peștele, garnisite cu sauce rouge (sos roșu) nu lipsesc din meniul zilnic al creolilor.

Dulciurile din Mauritius sunt foarte... dulci, și vei găsi un sortiment variat de prăjituri asemănătoare celor din Franța sau din India, precum Gulab Jamun (un fel de gogoșele cu brânză) și Rasgulla (gogoși din griș umplute cu chhena, o brânză indiană, fierte în sirop de zahăr).

 

Fiind o mare producătoare de rom din trestie de zahăr, evident că, odată ajuns aici, vei bea și tu rom.  Combină-l cu cola și gheață, vei obține o băutură excelentă la gust și răcoritoare. Nu uita de apa de cocos, cu o feliuță de  lime. Cunoscătorilor le recomand să încerce un rom de cinci ani sau mai „bătrân”.

Berea locală Phoenix, costă cam30 de rupii. Vizitează Medine Estate Refinery din Bambous (situat la patru kilometri de Flic en Flac), din vestul insulei, unde vei găsi o mulțime de sortimente de rom și lichioruri. De Catalina Alberti


Ofertă Revelion 2014 Mauritius

Hotel Martitim Mauritius, de  la 2866 euro/pers., transport avionzbor charter, transferuri, 7 nopți cazare, demipensiune, asigurare medicală, asistență turistică, cina de Revelion. Prestige Tours, www.prestige.ro, tel. 021.319.77.94

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close