Antena 3 CNN Timp liber Turism Cinci lucruri pe care trebuie să le faci în Creta

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci în Creta

a3.Creta.15.03.2016.ET.jpg
15 Mar 2016   •   16:29
Considerată una dintre cele mai importante insule ale lumii, Creta te inspiră cu ale sale peisaje delicate. Dacă te gândești să mergi în această vară pe Tărâmul Minotaurului, iată ce nu trebuie să ratezi din itinerariul tău.

Drumeții în Parcul Național Samaria

Creta are defileuri și chei spectaculoase, iar unul dintre cele mai interesante parcuri naturale din Europa este Parcul Național Samaria. Zona este inclusă în Programul de Protecție a Biosferei Mondiale și se află în partea de sud-vest a Cretei. Spectaculoasele chei formate acum mii de ani sunt dominate de Munții Albi și Muntele Volkias, iar lungimea totală este de circa 18 km.

Jeep Safari de neuitat


Unul dintre cele mai pitorești orașe cretane este Malia, împărțită în două zone- partea veche aflată la Poalele Muntelui Selena și cea nouă așezată de-a lungul coastei. Zona veche este împânzită de turiști dornici de senzații tari, fiind perfectă pentru un jeep safari pe colinele muntelui, pe lângă grădinile imense de măslini bătrâni.

Participă la o fiesta cretană

Se spune că locuitorii insulei Creta se distrează ca nimeni alții în această lume, și poate chiar așa este. De aceea, trebuie neapărat să participi la un eveniment tradițional, o sărbătoare religioasă sau măcar o noapte cretană, pentru a simți puțin din spiritul lui ... Zorba Grecul. Te vor uimi focurile de artificii, tradițiile unice și veselia debordantă a localnicilor.

Fotografiază morile de vânt de pe Platoul Lasithi

Munții Diktian ascund o minune a naturii. Imensa cămpie fertilă numită Lasithi adăpostește viță de vie, grădini de măslini, citrici și este faimoasă pentru sutele de mori de vânt albe cu care localnicii irigă recoltele. Zona este călcată de sute de fotografi care vor să imortalizeze peisajele unice din acestă zonă.

Mergi la pescuit în Agios Nikolaos

Fost sat de pescari, actual o stațiune modernă cunoscută pentru viața de noapte, Agios Nikolaos este totodată locul cel mai bun dacă vrei să mergi la pescuit. Localnicii încă nu au uitat străvechile indeletniciri așa că poți porni oricând cu undița în larg.

 

de Mădălina Isar

Grecia Low-Cost


Sejur Creta 

Apartamente Diamond & Suites 3*- de la 361 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close