Antena 3 CNN Timp liber Turism Chania, oraşul antic care l-a fermecat pe Homer, perla insulei Creta

Chania, oraşul antic care l-a fermecat pe Homer, perla insulei Creta

Chania, unul dintre orasele grecești locuite fără întrerupere încă din antichitate, este perla insulei Creta. Este un loc exotic și romantic, încărcat de istorie, menționat încă din antichitate în Odiseea lui Homer. Clădirile vechi cu o arhitectură venețiană, tavernele colorate și pline de flori, portul vechi străjuit de unul dintre cele mai impresionante faruri din lume fac din Chania un loc de neratat în călătoriile noastre prin Grecia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2024   •   13:15

Chania, unul dintre orasele grecești locuite fără întrerupere încă din antichitate, este considerat pe bună dreptate perla Cretei. Așezat la extremitatea vestica a insulei, între vârfurile Munților Albi și Portul Venețian, orașul se dezvăluie privitorului într-o multitudine de culori și bijuterii arhitecturale.

În atmosfera de pe străzile acestui oraș se simte că, la doar câțiva kilometri distanță de Chania, au fost filmate în anii 60 secvențe din celebrul fillm "Zorba Grecul".

"Este minunat. Abia am ajuns aici și am început să ne plimbăm, dar totul este minunat. Sunt pentru prima dată în vacanță și este prima experiență peste hotare în care experimentez altă cultură. Astăzi nu este soare, în ultimele zile a bătut vântul, dar sunt convinsă că va fi minunat. Suntem aici de miercurea trecută, o să stăm o săptămână, dar nu mai vreau să plec acasă", a povestit o turistă.

Orașul menționat încă din antichitate în Odiseea lui Homer, cu o arhitectură influențată de venețieni și turci, este unul dintre cele mai vizitate din Creta.

Centrul vechi se întinde în jurul frumosului Port Venețian, de unde se poate vedea silueta impunătoare a unuia dintre cele mai impresionante faruri din lume. Considerat o bijuterie și un reper al orașului, farul din Chania este cel mai vechi din Grecia.

La 20 de kilometri de oraș, descoperim o altă bijuterie – o grădină botanică unică în care se află sute de specii de plante exotice și pomi fructiferi din toată insula.

"Grădina este împărțită în mai multe secțiuni, prima este partea tropicală, după care se merge în partea mediteraneeană, în care găsim mai multe plante endemice din Creta, după care ajungem în secțiunile de citrice și viță de vie. În mijlocul parcului avem un lac, unde trăiesc mai multe animale, după care ajungem aici în restaurant. Dacă în grădină încercăm să conectăm oamenii cu natura, în această secțiune încercăm să conectăm oamenii cu oamenii și economia locală, dar și cu stilul de viață cretan, prin dieta cretană. Fiecare vizitator care ajunge în această această zonă pleacă cu ceva diferit. Întâi de toate este o grădină care se simte la nivel emoțional. E ceva care te atinge. Fiecare vizitator care ajunge în această această zonă pleacă cu ceva diferit. Întâi de toate este o grădină care se simte la nivel emoțional. E ceva care te atinge", a declarat Petros Marinakis, proprietarul grădinii.

Experiența cretană nu poate fi completă fără interacțiunea cu localnicii, care sunt extrem de calzi și primitori.

Dincolo de deliciile culinare, Chania este un loc exotic, cu nisipuri fine și ape cristaline, cu obiective turistice unice și o istorie ce așteaptă să fie descoperită. E un loc plin de viață, dar și romantic, accesibil oricărui vizitator.

×
Subiecte în articol: Chania insula creta Grecia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close