Antena 3 CNN Timp liber Turism Chania, o Creta mai cosmopolită

Chania, o Creta mai cosmopolită

antena3.Creta.03.06.2014.jpg
03 Iun 2014   •   15:14

Probabil cea mai bogată zonă din punct de vedere turistic din Creta este Chania, care atrage prin aerul său de stațiune cosmopolită, împrumutat de la cei care au râvnit de-a lungul vremii la frumusețile acestei insule, dar și de la numeroșii turiști, din ce în ce mai sofisticați și mai pretențioși, ori de la rafinatele hoteluri de lux presărate de-a lungul țărmului.

Chania ,,Venetia Cretei”

Zona Chania este considerată un fel de ,,Veneția Cretei”, datorită țărmurilor dantelate și a porturilor care te duc cu gândul la orașul îndrăgostiților. Aici există un stil de viață care celebrează bucuria, muzica și dansurile tradiționale ce animă orice suflet, arta culinară desavârșită, dominată de pește proaspăt, fructe de mare, arome și gusturi care te fac să înțelegi de ce Creta este tărâmul ales de Zeus.

Turiștii au acces la o diversitate unică a plajelor, unele populare și aglomerate,cum sunt cele de pe coasta de nord, sau micuțe și izolate, cum sunt cele de pe coasta de sud-vest. În Creta majoritatea plajelor sunt premiate cu ,,SteagulAlbastru”. Însă nu există nici un loc mai bun pentru a-ți bea cafeaua de dimineață decât cafenelele elegante de pe malul mărilor din Chania. Este singurul loc în care poți să îți poziționezi scanul de la cafenea între două mări, Marea Cretei, la nord și MareaMediterană la vest și sud.

Traieste viata cosmopolita a Cretei

Oriunde vei alege să te cazezi în orașul vechi, te așteaptă cea mai pitorească priveliște. Fie către port, fie către străduțele comerciale care se dezvelesc în toată splendoarea lor chiar sub geamul camerei tale. Chania este un fel de oraș cu dimensiuni aproape umane, fiind un loc în care te poți orienta ușor și în care ajungi foarte repede să simți cumva, într-un  mod straniu, dar extrem de plăcut, gustul întoarcerii acasă.

După cină, o plimbare romantic în vechiul port al orașului, unde poți savura un pahar de vin în timp ce privești Farul aprins, te va ajuta să înțelegi de ce nicăieri în altă parte nu poți trăi la o intensitate atât de mare, viața cosmopolită a Cretei. Te vei îndrăgosti cu siguranță de această atmosferă pentru că te face să te simți cel mai bogat om de pe pământ. În Chania orice turist poate vedea cu ochii lui cum banii ,,investiți” într-o vacanță adevărată, se întorc înapoi sub forma unor bogății care nu își pierd niciodată valoarea. Sejur Creta Grecia 

Hotel The Village Resort&Aquapark 4*-  de la 495 euro/pers, 7 nopti cazare cu all inclusive, transport cu avionul, agentia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro  ), 021/794.75.07

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close