Antena 3 CNN Timp liber Turism Ce trebuie sa stii daca mergi la Madrid

Ce trebuie sa stii daca mergi la Madrid

Ce trebuie sa stii daca mergi la Madrid
17 Oct 2013   •   12:48

Despre Madrid, superba capital a Spaniei, se poate spune ca este orasul care nu doarme, este artistic, destul de ieftin, divers si foarte activ social.

Daca ajungi in Madrid, este bine sa stii cateva tlucruri care te vor ajuta sa cheltui mai putin si sa nu ratezi atractii turistice ce merita vizitate.

Incepe ziua cu un mic dejun traditional: churros si o ciocolata calda la San Gines Chocolateria. Dupa un asemenea rasfat al papilelor gustative, poti porni sa descoperi Madridul. Cea mai buna metoda de a explora orasul este sa te plimbi agale pe jos, nu doar pe bulevarde, ci mai ales pe stradutele mici, cu cafenele prietenoase si tapas bars. Cel mai renumit tapas bar este El Tigre (din zona Chueca), pentru ca are bauturi bune si gustari gratis.

Cel mai bun tur este sa faci o plimbare pornind de la Metro Goya de-alungul Calle Alcala pana ajungi la Puerta de Alcala. Mergi mai departe spre Puerta del Sol, pana dai de Plaza de Cibeles.

Locul unde faci cele mai bune cumparaturi (mai ales ca pret) este targul de duminica dimineata de la Rastro Market. Cum ajungi aici? Ia metroul spre Latina si petrece cateva ore printre tarabele negustorilor de ocazie: gasesti de la obiecte de anticariat (unele adevarate chilipiruri), decoratiuni pentru casa, haine si suveniruri. Dupa ce termini cumparaturile, recompenseaza-te cu un tapas la unul dintre barurile din zona.

Ca magazine, Kiko are cele mai bune preturi la cosmetic. Cu magazine raspandite in tot orasul, sigur vei gasi unul in peregrinarile tale prin Madrid.

Pentru obiecte traditionale, mergi in Malasana, un cartier plin de culoare, cu boutiquri  vintage si magazine de suveniruri unice.

Nu rata Muzeul Prado, care are peste opt mii de exponate din perioada Evului Mediu pana in secolul al XIX-lea si cele mai importante lucrari ale pictorilor Goya, El Greco si Velasquez. Muzeul este deschis 7 zile din 7, si intre anumite ore, accesul este liber

Nu poti vizita Madridul fara sa vezi un spectacol de flamenco. Cel mai bun loc pentru asa ceva este Café Chinitas, unde muzica si dansatorii sunt excelente! De Catalina Alberti



Oferta city break Madrid

De la 278 euro/pers., transport avion, 3 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close