Antena 3 CNN Timp liber Turism Grecia lansează o nouă aplicație pentru turiști: Răspunde la orice întrebare inclusiv în limba română

Grecia lansează o nouă aplicație pentru turiști: Răspunde la orice întrebare inclusiv în limba română

Grecia lansează, în doar câteva zile, o aplicaţie făcută cu ajutorul inteligenţei artificiale care le va oferi turiştilor informaţii despre diverse obiective, plaje sau chiar secţii de poliţie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2024   •   13:00

Ministrul turismului din Grecia, Olga Kefalogianni, și ministrul guvernanței digitale, Dimitris Papastergiou, au anunțat ieri lansarea mAiGreece.

Aceasta este o nouă aplicație digitală, care folosește inteligența artificială și destinată turismului în Grecia, conform publicației. Aplicația va fi disponibilă începând cu 10 iunie 2024 și va oferi turiștilor informații detaliate despre obiective turistice, plaje, spitale și secții de poliție, inclusiv în limba română.

Turiștii vor putea interacționa cu aplicația într-un mod similar cu ChatGPT, adresând întrebări în limba lor, fie în scris, fie verbal. Aplicația folosește și locația utilizatorilor pentru a oferi informații relevante în funcție de locul în care se află.

Aceasta conține informații despre obiective turistice, muzee, situri arheologice, plaje cu steaguri albastre, spitale și centre de sănătate, secții de poliție, ambasade și consulate, precum și conținut de pe visitgreece.gr.

mAiGreece va oferi informații în 31 de limbi, inclusiv cele 24 de limbi oficiale ale UE și alte limbi precum albaneză, chineză, japoneză, turcă, ebraică, arabă și coreeană. Aceasta va avea și o funcție prin care, în caz de urgență, autoritățile pot primi locația utilizatorului.

Aplicația va fi disponibilă gratuit pe dispozitivele mobile prin intermediul App Store și Play Store.

×
Subiecte în articol: Grecia aplicatie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia
x close