Antena 3 CNN Timp liber Turism Amintirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, la muzeul din Birgu

Amintirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, la muzeul din Birgu

antena3.Malta.jpg
23 Sep 2014   •   17:27
Pentru seniori cel mai bun pret de vacanta in Malta! Nu rata sejurul last minute catre incantatoarea tara insulara unde timpul petrecut la plaja este doar inceputul unei aventuri prin orasele incarcate de istorie si cultura, cu accent pe influentele Cavalerilor Ioaniti.

In plus, seniori pot merge insotiti de copii si nepoti, iar toti cei pasionati de cele doua razboaie mondiale, vor descoperi dovezi ale acestor perioade si isi vor satisface setea de cunoastere.

Malta in Razboi

Birgu sau Vittoriosa, cel mai vechi dintre cele trei orase fortificate din Valletta, gazduieste unul dintre cele mai remarcabile muzee de istorie care prezinta excelent calvarul suferit de insula malteza in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Prezentata intr-un cadru nou si modern, aceasta experienta este cu atat mai incitanta pentru vizitatori, care vor avea ocazia sa vizioneze filme, sa observe imagini si artefacte si sa afle mai multe de la expertii muzeului.

Colectii si expozitii ale muzeului

Muzeul este dedicat perioadei cuprinse intre 10 iunie 1940, cand Italia a declarat razboi Marii Britanii, si 8 septembrie 1943, cand Italia s-a predat, insa are o abordare putin diferita fata de cea cum poate ai fost obisnuit din astfel de institutii. Acesta se concentreaza mai degraba pe viata de zi cu zi a locuitorilor maltezi care au avut de indurat 3340 de raiduri aeriene care au ucis 1468 de localnici si au distrus aproximativ 35.000 de case.

Una dintre cele mai interesante parti o reprezinta labirintul de tuneluri care a fost sapat la 40 m sub pamant ca un adapost impotriva raidurilor aeriene, insa si capela si sala de nasteri pentru femeile insarcinate, singura camera care avea o sursa de electricitate.

Pentru o perspectiva ceva mai clasica asupra ambelor razboaie mondiale, viziteaza si National War Museum din Valletta, deschis inca din anul 1975, unde vei putea admira si uniforme, echipamente si arme.

 

Geanina Ichim

Last Minute Sejur Seniori Malta

Hotel Solana 4*- de la 330 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close