Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 lucruri romantice pe care sa le faci la Paris

5 lucruri romantice pe care sa le faci la Paris

 5 lucruri romantice pe care sa le faci la Paris
08 Oct 2013   •   13:05
Cunoscut drept “cel mai romantic oras din lume”, Parisul este destinatia perfecta pentru cuplurile romantice sau pentru cei care vor ca cererea in casatorie sa fie cat mai speciala.

 

Chiar daca multe dintre locurile romantice consacrate au devenit oarecum clisee, indragostitilor nu le pasa, iar Parisul oricum este plin de locuri frumoase, in care poti sa-ti declari iubirea vesnica sau sa ceri mana iubitei.

 

Podurile au ceva romantica si dramatic, in orice loc din lume te-ai afla. Dar la Paris exista un pod “al dorintelor” celebru printre indragostiti. Podul Pont Marie, al doilea ca varsta din Paris (a fost construit in 1614) are o legenda: se spune ca daca iti pui o dorinta si o pecetluiesti cu un sarut cand treci pe sub el (deci obligatoriu faci o plimbare cu Bateau Mouche, celebrele vaporase pentru turisti de pe Sena), dorinta se va indeplini!

 

Probabi cel ma romantic gest de romantism in Paris este sa-ti “fereci” dragostea cu un lacat pe podul Pont des Arts. Graveaza initialele tale si ale iubitei pe lacat, agata lacatul de grilajul podului, incuie bine si arunca in Sena cheia! Acest rituat se spune ca garanteaza dragostea eterna!

 

Un alt mod de a-ti declara dragostea este “in scris”, pe zidul “Te iubesc” Ascuns in cartierul boem Montmartre, faimosul zid are peste trei sute de declaratii de dragost scrise in 250 de limbi. Zidul este in scuarul Jehan Rictus si este format din 612 placi de faianta bleumarin, impodobite cu o colectie uimitoare de “Te iubesc” scrise de mana.

 

Pentru o experienta romantica, foarte “frantuzeasca” si plina de stil poti  alege o varianta mai scumpa, dar care merita toti banii: o cina la lumina lumanarilor in varful turnului Eiffel. Imagineaza-ti ce minunat ar fi: mancare frantuzeasca, o panorama incredibila a Parisului si o sticla de vin rosu foarte bun.

 

Poti incerca varianta cinei romantice si la unul dintre restaurantele de pe Champs-Elysees, bulevardul faimos si foarte chic, care se intinde intre Arcul de Triumf si Place de la Concorde.

Această destinaţie de vis este acum accesibilă la preţuri excelente prin programul Senior Voyage. Singura condiţie este ca tu sau însoţitorul să aibă peste 55 de ani. Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 30 euro/sejur.

 

 

Oferta Senior Voyage Paris 2014

De la 295 euro/pers., transport avion, transferuri, 4 nopti cazare hotel 4*, mic dejun, asistenta turistica, Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close