Antena 3 CNN Timp liber Cele șase flori care înfloresc tot anul. Trucuri de îngrijire pentru a te bucura cât mai mult de frumusețea lor

Cele șase flori care înfloresc tot anul. Trucuri de îngrijire pentru a te bucura cât mai mult de frumusețea lor

Veste bună pentru cei care își doresc să aibă în casă flori înflorite pe tot parcursul anului. Șase specii de flori pot oferi această bucurie.

flori
Cele șase flori care înfloresc tot anul. Trucurile de îngrijire pentru a te bucura de frumusețea lor Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2024   •   20:00

Dacă îți dorești să aduci o părticică din frumusețea naturii în casa ta pe tot parcursul anului, există șase flori care îți pot îndeplini această dorință. De la orhidee la hibiscus, aceste flori excepționale îți vor aduce bucurie și prospețime cu înflorirea lor neîntreruptă.

Potrivit experților în grădinărit, secretul pentru a te bucura de frumusețea acestor flori este îngrijirea corespunzătoare. Lumina adecvată, udarea regulată și fertilizarea potrivită sunt doar câteva dintre trucurile care te vor ajuta să ai parte de o înflorire spectaculoasă pe tot parcursul anului.

Iată câteva exemple care promit să aducă un strop de culoare și prospețime în viața ta, împreună cu cerințele lor specifice de creștere:

Orhideea este una dintre florile care înfloresc pe tot parcursul anului și care are o varietate largă de culori și combinații, inclusiv alb, roz, mov, galben, portocaliu. Este important să o expui la lumină indirectă, temperaturi moderate, umiditate controlată și să îi asiguri un drenaj bun al solului.

Gazania, pe de altă parte, preferă expunerea directă la soare, solul bine drenat și este tolerantă la secetă. Este ideală pentru climatul cald și uscat. Culori disponibile: portocaliu, galben, roz, alb.

Verbena preferă lumina directă moderată, solul bine drenat și umiditate moderată. Culori disponibile: roz, violet, alb, albastru.

Gerbera preferă lumina indirectă, temperaturi moderate, solul bine drenat, umiditate moderată. Poate fi cultivată în ghivece sau în grădină. Culori disponibile: roșu, roz, galben, alb, portocaliu.

Hibiscus preferă expunerea la soare, temperaturi calde, sol bine drenat și umiditate moderată. Poate fi cultivat în ghivece sau în grădină, în zone cu climat cald. Culori disponibile: roșu, roz, galben, alb, portocaliu.

Crinul asiatic preferă lumina indirectă și solul bine drenat. Este recomandat să fie udat regulat. Poate fi cultivat în ghivece sau în grădină. Culori disponibile: alb, roz, galben, portocaliu, roșu, potrivit realitatea.net.

×
Subiecte în articol: flori
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close