Taste Atlas a întocmit topul celor mai cunoscute 150 de localuri din lume, iar pe locul 7 se află un restaurant din România.
"Bine ați venit în cele mai bune 150 de restaurante din întreaga lume, fiecare oferind o călătorie gastronomică unică, în care merită cu siguranță să o porniți cel puțin o dată în viață.
Acestea nu sunt doar locuri pentru a lua masa, ci destinații în sine, comparabile cu cele mai faimoase muzee, galerii și monumente din lume. Fiecare a rezistat testului timpului, evitând trucurile la modă în favoarea bucătăriei tradiționale, de înaltă calitate", se arată pe site-ul amintit.
1. Filgmuller (Viena, specialitate: șnițel)
2. Katz's Delicatessen (New York, specialitate: pastramă)
3. Warung Mak Beng (Indonezia, specialitate: Ikan goreng)
4. La Polar (Mexico City, specialitate: birria)
5. L'Antica Pizzeria da Michele (Napoli, specialitate: pizza)
6. Hyman's Seafood (Charlestone, specialitate: creveți)
7. Caru' cu Bere (București, specialitate: sarmale)
De asemenea, topul mai include, pe locul 30, un alt restaurant românesc, tot cu specific tradițional, aflat în București, care, conform clasamentului, s-a remarcat prin celebrii "mititei": Hanu lui Manuc.