Antena 3 CNN Timp liber Muzică Solistul de la Rammstein va primi 45.000 de euro daune din partea trupei Apocalyptica

Solistul de la Rammstein va primi 45.000 de euro daune din partea trupei Apocalyptica

Solistul de la Rammstein va primi 45.000 de euro daune din partea trupei Apocalyptica
Foto: fanpop.com
09 Ian 2011   •   13:39

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein, a câştigat în instanţă procesul intentat trupei finlandeze Apocalyptica, pe care a acuzat-o de încălcarea drepturilor de autor, şi va primi de la rockerii finlandezi daune în valoare de 45.000 de euro, informează nme.com.
   
Solistul german a dat în judecată trupa Apocalyptica din cauza unei campanii de promovare a albumului "Worlds Collide" lansat în 2007 de trupa finlandeză, pe care apare şi Till Lindeman (foto), în calitate de vocalist al unei piese.
   
Rockerul german a acuzat trupa finlandeză de încălcarea drepturilor de autor, deoarece acele CD-uri au fost comercializate în toată Europa având pe copertă un sticker pe care se preciza că Rammstein apare pe acel disc, nu doar solistul celebrei trupe germane.
   
Cazul a fost prezentat în faţa Tribunalului Regional din Berlin, în decembrie 2010, iar judecătorul a decis că s-a produs o încălcare a drepturilor de autor şi a decis ca trupa Apocalyptica să îi plătească lui Till Lindeman daune financiare în valoare de 45.000 de euro. Informaţia a fost postată şi pe site-ul german de informaţii cu caracter legislativ Anwalt24.de.

×
Subiecte în articol: daune solist trupa drepturi de autor album
Cele mai noi știri
Parteneri
x close