Antena 3 CNN Timp liber Muzică O faimoasă cântăreaţă şi dansatoare româncă a MURIT. A fost găsită fără suflare în apartamentul ei

O faimoasă cântăreaţă şi dansatoare româncă a MURIT. A fost găsită fără suflare în apartamentul ei

O faimoasă cântăreaţă şi dansatoare româncă a MURIT. A fost găsită fără suflare în apartamentul ei
de O.P.    |    27 Feb 2013   •   12:38

Cântăreaţa şi dansatoarea româncă Naarghita, cunoscută pentru piesele sale în limba indiană, a murit la vârsta de 74 de ani. A fost găsită fără suflare în garsoniera ei, de nepoata care venise în vizită.



Cântăreaţa avea 74 de ani. Trupul acesteia a fost depus capela cimitirului Bellu. Supranumită Cenuşăreasa din Vrancea, Naarghita a devenit celebră în toată lumea datorită coreografiei şi cântecelor specifice filmelor indiene. A dispărut din atenţia publicului în 1980, după moartea mamei sale.

Lipsa de pe scenă a generat atunci un val de scenarii privind dispariţia cântăreţei, iar mulţi credeau că a reuşit să fugă din ţară. Naarghita avea interdicţie să părăsească România încă din 1976, ordin semnat atunci chiar de Elena Ceauşescu.

Iubitoare a muzicii şi a coregrafiilor din filmele indiene, Naarghita s-a specializat pe acest repertoriu şi a devenit cunoscută atât în România, cât şi în lume.



După ce a urmărit pelicula indiană "Vagabondul", în regia lui Raj Kapoor, Naarghita a început să manifeste interes faţă de cultura indiană. Românca a învăţat toate cântecele de pe coloana sonoră a filmului, pe care l-a urmărit de 50 de ori, iar apoi s-a înregistrat pe un magnetofon cântând respectivele melodii, rostind cuvintele indiene după cum se aud.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close