Antena 3 CNN Timp liber Muzică Gică Petrescu, dator vândut la întreţinere la cinci ani după moarte

Gică Petrescu, dator vândut la întreţinere la cinci ani după moarte

Gică Petrescu, dator vândut la întreţinere la cinci ani după moarte
Foto: hungry4music.com
19 Iul 2011   •   21:50

Gică Petrescu a plecat dintre noi în urmă cu cinci ani! Cu toate acestea, artistul apare pe lista datornicilor la Asociaţia de Proprietari. Nimeni nu i-a revendicat bunurile, aşa că apartamentul a rămas al nimănui. Iar datoriile la întreţinere au continuat să se adune până când au ajuns la suma de 37 de mii de lei.

Greu de spus având în vedere că averea maestrului nu a fost revendicată nici până acum. Vecinii spun că, de când a murit Gică Petrescu, nimeni nu i-a mai intrat în apartament. Nici măcar singura sa moştenitoare, o nepoată din partea soţiei.

Bani ar fi, pentru că există drepturile de autor asupra melodiilor compuse de artist. Doar că, în lipsa moştenitorului legal, acele sume ajung într-un fond comun al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Asociaţia de Proprietari a încercat să recupereze datoriile de 37 de mii de lei în instanţă, dar procesul trenează de trei ani.



Maestrul Gica Petrescu a compus şi a interpretat peste 1500 de melodii şi a cântat live până la 90 de ani. A murit în urmă cu 5 ani la venerabila varsta de 91 de ani. O parte dintre piesele sale sunt nelipsite din playlistul multor petreceri.


×
Subiecte în articol: datorii intretinere
Cele mai noi știri
Parteneri
x close