Antena 3 CNN Timp liber Muzică Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Momentul în care artistul Nemo a spart trofeul pe scenă

Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Momentul în care artistul Nemo a spart trofeul pe scenă

Elveţia este câştigătoarea Eurovision de anul acesta. Nemo, artistul care a reprezentat ţara în competiţie a reuşit să depăşească Croaţia, ajungând pe locul 1 cu 591 de puncte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2024   •   11:27

Imediat după înmânarea trofeului, artistul a spus: "Sper că acest concurs va continua să susțină pacea și demnitatea pentru fiecare persoană".

La final, Nemo a spart, accidental, trofeul.

Melodia "The Code" a elveţianului Nemo a reuşit să strângă 591 de puncte şi să îl depăşească pe "Baby Lasagna" croatul cu piesa Rim Tim Tagi Dim.

Deşi Croaţia era favorită, aceasta a reuşit să adune doar 547 de puncte, fiind clasată pe locul doi.

Trofeul i-a fost înmânat elveţianului chiar de de câştigătoarea Eurovision 2023, Loreen. La finalul concursului, Nemo a spart accidental trofeul.

Elveţia a câştigat cea de-a 68-a ediţie a Eurovision. Croaţia pe locul 2

Reprezentantul Elveției, în vârstă de 24 de ani, pe numele complet Nemo Mettler, este deja celebru ca muzician în țara natală și a primit patru premii elvețiene pentru muzică în 2018, inclusiv Cântecul anului pentru single-ul "Du".

Prezentat ca o sărbătoare a diversității europene, concursul din acest an a fost aruncat în lumina reflectoarelor politice, demonstranţii pro palestina au ieşit străzile din Malmo, oraşul gazda al evenimentului, cerând ca Israelul să fie exclus din competiție.

România nu a participat la ediţia din acest an a Eurovision.

Cine este Nemo, artistul care a câştigat concursul Eurovision 2024

"Piesa The Code este despre călătoria pe care am început-o odată cu conştientizarea faptului că nu sunt nici bărbat, nici femeie", a declarat Nemo. 

În luna noiembrie a anului trecut, artistul a anunţat pe Instagram: "Nu mă identific ca bărbat sau femeie. Sunt doar Nemo. Îmi place să mă gândesc la gen ca la o galaxie, imaginându-mă pe mine însumi ca o mică stea, plutind undeva înăuntru". 

 Cântăreţul a câştigat concursul cu piesa "The Code", o melodie plină de energie care trece prin rap, drum and bass şi operă, despre călătoria lui Nemo de autodescoperire ca persoană non-binară. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close