Antena 3 CNN Timp liber Muzică Cântece semnate de R.E.M, Tupac Shakur, incluse în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite

Cântece semnate de R.E.M, Tupac Shakur, incluse în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite

Cântece semnate de R.E.M, Tupac Shakur, incluse în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite
23 Iun 2010   •   17:36

Arhiva de înregistrări a Statelor Unite va conţine cântece semnate de R.E.M, Tupac Shakur, Little Richard dar şi albume lansate de Willie Nelson şi Patti Smith. Acestea sunt doar câteva dintre cele 25 de discuri ce vor fi incluse anul acesta în Library of Congress' National Recording Registry, relatează Reuters.

Clauzele National Recording Preservation Act din anul 2000 prevăd faptul că materialele pot fi incluse în Arhiva de înregistrări de la Biblioteca Congresului dacă sunt "importante din punct de vedere cultural, istoric şi estetic" iar vechimea lor trebuie să fie de cel puţin 10 ani.

Publicul este cel care a propus onlinea ceste nominalizări, dar şi membrii National Recording Preservation Board (NRPB). Printre cele 25 de înregistrări care vor fi incluse în 2010 se regăsesc mai multe stiluri muzicale, de la înregistrări din anul 1913 - "Fon der Choope" (Abe Elenkrig's Yidishe Orchestra) până la unele din anul 1995 - "Dear Mama" (Tupac Shakur).

300 de piese şi albume muzicale au fost incluse până acum în arhiva de înregistrări a Statelor Unite. ?Dear Mama?, piesa rapper-ului Tupac Shakur, a fost catalogată de reprezentanţii NRPB ca un ?omagiu emoţionant adus mamei cântăreţului ucis dar şi tuturor mamelor care se străduiesc să menţină un echilibru în familie, care se luptă cu problemele cauzate de dependenţa de alcool şi de droguri, sărăcie sau indiferenţa societăţii?.

Cântecele selecţionate pentru Arhiva de înregistrări a Statelor Unite ale Americii sunt depozitate şi conservate pentru ca acestea să rămână şi pe viitor la dispoziţia publicului.

Foto: media.photobucket.com

Antena3.ro

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close