Antena 3 CNN Timp liber Fun George W. Bush, ţinta ironiilor lui Obama la un dineu oficial (VIDEO)

George W. Bush, ţinta ironiilor lui Obama la un dineu oficial (VIDEO)

George W. Bush, ţinta ironiilor lui Obama la un dineu oficial (VIDEO)
10 Mai 2009   •   19:25

Barack Obama a lăsat la o parte ţinuta sobră şi s-a pus pe glume. Preşedintele american a participat la dineul anual dat în cinstea jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă. În faţa a sute de politicieni, vedete sau jurnalişti, Obama şi-a ironizat aliaţii şi adversarii politici stârnind hohotele de râs ale asistenţei.


La dineu de la Casa Albă au participat sute de invitaţi. Ţinuta sobră era obligatorie iar organizatorii şi-au propus să strângă cât mai mulţi bani în scopuri caritabile. Totul părea destul de serios, până a apărut preşedintele. Prima ţintă a glumelor sale a fost chiar fostul lider de la Casa Albă, George Bush. ?Trebuie să vă mărturisesc că n-aveam niciun chef să vin aici în seara asta, dar ştiam că trebuie. Era încă o responsabilitate rămasă moştenire de pe vremea lui George W. Bush.?

Obama s-a referit apoi la incidentul care a implicat avionul prezidenţial. Dintr-o eroare, oficialii le-au permis piloţilor să zboare mult prea aproape de cartierul new-yorkez Manhattan. Cu gândul la atentatele de la 11 septembrie, oamenii au încercat să fugă şi au sunat disperaţi la serviciile de urgenţă. Cu siguranţă însă că vinovate pentru acest incident nu sunt fiicele preşedintelui, aşa cum a glumit chiar el: ?Sasha şi Malia nu sunt acum aici în această seară pentru că le-am pedepsit. Nu poţi, pur şi simplu, să iei Air Force One într-o călătorie distractivă prin Manhattan, indiferent cine ţi-e părinte!?, a glumit el.

Iată incidentul petrecut la New York



Glumele lui Obama



Urmtoarea ţintă a ironiilor a fost secretarul de stat Hillary Clinton: ?Am fost rivali în timpul campaniei electorale, dar zilele acestea suntem cum nu se poate mai apropiaţi. De fapt, imediat ce s-a întors din Mexic m-a îmbrăţişat strâns şi m-a pupat apăsat."

Nu putea să lipsească nici auto-ironia. Obama a luat peste picior interesul media pentru primele sale 100 de zile de mandat şi a spus că în următoarele 100 o să fie mult mai harnic. ?În încheiere, vreau să vă spun că în următoarele 100 de zile voi fi atât de productiv încât o să termin tot ce aveam de făcut în 72 de zile, iar în a 73-a zi o să mă odihnesc."

Printre cei care s-au amuzat copios de glumele preşedintelui s-au aflat regizorul american Steven Spielberg sau cântăreţii Jon Bon Jovi şi Sting. La eveniment s-au donat peste 23.000 de dolari iar toate fondurile strânse vor merge către ajutoarea celor săraci şi vor fi folosiţi pentru burse acordate tinerilor jurnalişti.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close