Antena 3 CNN Timp liber Film Un regizor din Kazahstan va filma o replică pentru filmul Borat

Un regizor din Kazahstan va filma o replică pentru filmul Borat

Un regizor din Kazahstan va filma o replică pentru filmul Borat
11 Aug 2010   •   15:50

Un regizor din Kazahstan a decis să realizeze o urmare neoficială a filmului Borat, considerând că parodia cu actorul britanic Sacha Baron Cohen nu face cinste ţării sale, relatează www.hurriyetdailynews.com.

Erkin Rakishev va regiza filmul intitulat ?Fratele meu, Borat?, ca o urmare a parodiei "Borat: Cultural Learnings of America to Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan?.

Potrivit regizorului, filmul va îndepărta stereotipurile negative la adresa ţării sale. El va prezenta povestea unui fan al lui Borat care ajunge în Kazahstan aşteptându-se să găsească o ţară ex-sovietică dezolantă, însă descoperă un prosper stat petrolier.

?Vrem să folosim succesul înregistrat de Borat, să profităm de imaginea sa populară din Vest, pentru a le arăta oamenilor adevăratul Kazahstan, nu cel al lui Sascha Baron Cohen?, a declarat Rakishev pentru publicaţia Kazakhstanskaya Pravda.

Filmul Borat a provocat mânie în Kazahstan, un stat bogat în resurse care se învecinează cu Rusia şi China.

Autorităţile au interzis difuzarea sa în cinematografe, considerându-l o insultă la adresa naţiunii, deşi a făcut-o cunoscută întregii lumi şi i-a adus un aflux de turişti. Când Anglia a jucat cu Kazahstan în calificările pentru Cupa Mondială, fanii kazahi s-au afişat cu banere ale lui Borat.

Kazahstanul se vede ca o naţiune modernă care se schimbă rapid, considerată motorul economic al Asiei centrale şi liderul politic şi economic al regiunii.

Filmările pentru noul film Borat ar trebui să ia startul din această toamnă, potrivit lui Rakishev, urmând să fie lansat, cel mai probabil, cândva în 2011.

Antena3.ro

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close