Antena 3 CNN Timp liber Film Singurul film românesc de la Berlinală, "Poziţia Copilului", prezentat în premieră mondială

Singurul film românesc de la Berlinală, "Poziţia Copilului", prezentat în premieră mondială

Singurul film românesc de la Berlinală, "Poziţia Copilului", prezentat în premieră mondială
Foto: Facebook
12 Feb 2013   •   07:18

Emoţii mari pentru delegaţia română la Festivalul de Film de la Berlin. Pelicula "Poziţia copilului" a fost prezentată, în premieră mondială, în cadrul evenimentului din capitala germană. Filmul, regizat de Călin Netzer, este singura producţie românească selectată în competiţia oficială a celebrului festival.

Pozitia Copilului tratează cu emoţie şi umor relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei, dar şi amprenta pe care şi-o lasă părinţii asupra personalităţii copiilor lor. Filmul, care poate fi considerat şi un portret dur al societăţii româneşti de astăzi, a fost foarte bine primit încă de la prima proiecţie, rezervată presei. Emoţiile realizatorilor s-au risipit seara, la spectacolul de gală, când reacţia publicului a fost la fel de călduroasă.

Criticii şi spectatorii au remarcat, în mod deosebit, interpreta rolului principal, Luminița Gheorghiu. Ea ar putea cuceri trofeul Ursul de Argint pentru interpretare feminină, pentru care mai concurează, la actuala ediţie, vedete ca Juliette Binoche sau Catharine Deneuve.

Participarea filmului la Berlinală a fost susţinută printr-o campanie la care au luat parte personalităţi din sport şi mass-media, între care şi vedete ale Antenei 3.

"Poziţia Copilului" va continua să fie prezentată, în următoarele zile, în diferite săli din Berlin. Realizatorii speră să aducă acasă cel puţin un premiu.


×
Subiecte în articol: pozitia copilului
Cele mai noi știri
Parteneri
x close