Antena 3 CNN Life Timp liber Film Ridley Scott, dezvăluiri despre „Gladiator 2”: „Conţine cea mai mare scenă de acţiune pe care am filmat-o vreodată”

Ridley Scott, dezvăluiri despre „Gladiator 2”: „Conţine cea mai mare scenă de acţiune pe care am filmat-o vreodată”

Ridley Scott
Ridley Scott a realizat câteva scene de luptă epice în filmele sale. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    30 Iul 2024   •   14:05

Ridley Scott a realizat câteva scene de luptă epice în filmele sale, de la Bătălia de la Kerak, din „Kingdom of Heaven” (2005) şi până la Bătălia de la Austerlitz, din „Napoleon” (2023). Însă continuarea filmului său „Gladiator” conţine o secvenţă de acţiune care este mai mare decât orice altă scenă filmată de el în trecut, a declarat legendarul cineast britanic, informează revista Variety, potrivit Agerpres.

„Am deschis filmul cu o scenă care reprezintă probabil cea mai mare secvenţă de acţiune pe care am făcut-o vreodată, probabil mai mare decât orice altceva din 'Napoleon'”, a declarat Ridley Scott pentru revista Empire într-un interviu recent.

„Gladiator 2” îl are ca protagonist pe actorul Paul Mescal în rolul lui Lucius, fiul Lucillei (interpretată de Connie Nielsen) şi nepotul lui Commodus, personajul negativ din filmul original din 2000, interpretat de Joaquin Phoenix. Cu o intrigă plasată la câţiva ani distanţă după acţiunile relatate în „Gladiator”, continuarea acestei pelicule îl prezintă pe Lucius trăind ca un tânăr adult în regiunea Numidia din nordul Africii, unde a fost trimis de mama sa când era copil. Evenimentele îl aduc pe Lucius înapoi la Roma ca gladiator, unde îşi face noi duşmani şi se reîntâlneşte cu mama sa.

Deşi Ridley Scott nu a împărtăşit prea multe detalii despre scena de acţiune din deschiderea filmului „Gladiator 2”, el a făcut aluzie la un moment în care personajul Lucius interpretat de Paul Mescal se luptă cu un rinocer în Colosseum.

„Computerizarea şi inteligenţa artificială - trebuie să le adopţi. Pot pune un computer să 'citească' fiecare moleculă şi fiecare rid de pe un rinocer şi apoi să le transpună pe o bucată groasă de plastic, care seamănă izbitor de mult cu un corp de rinocer, care este apoi construit pe tiparul unui schelet”, a spus Ridley Scott, vorbind despre construirea rinocerului generat pe computer pentru acea scenă. 

El a adăugat: „Am acest dispozitiv care poate să alerge cu 40 de mile pe oră, se învârte pe loc, îşi mişcă capul şi mârâie. Un rinocer de două tone cu un tip pe spatele lui! Adică, este foarte distractiv”.

Filmul „Gladiator 2” va avea premiera în cinematografe pe 22 noiembrie.

×
Subiecte în articol: film gladiator Ridley Scott
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close