Antena 3 CNN Timp liber Film Moartea unei tinere actrițe din China a lansat un adevărat scandal în lumea medicală

Moartea unei tinere actrițe din China a lansat un adevărat scandal în lumea medicală

china.jpg
Foto: WEIBO
15 Sep 2016   •   16:13

Moartea actriței Xu Ting, 26 de ani, a condus la un adevărat scandal în lumea medicală. Vedeta a fost diagnosticată cu limfom, o formă de cancer care afectează sistemul imunitar,  la începutul acestui an. Totuși, a ales inițial să nu urmeze chimioterapi și a preferat să opteze pentru medicina tradițională chineză.

”Nu vreau să las chimioterapia să mă tortureze până la punctul în care nu voi mai putea fi recunoscută și să-mi pierd toți banii și pe mine”, declara Xu Ting.

În loc de asta, tânăra s-a lăsat ”torturată” de metodele medicinii tradiționale precum acupunctura, ventuze, întinderea mușchilor și o altă metodă numită gua sha, prin care pielea era frecată pentru a produce vânătăi.

Starea sa de sănătate s-a înrăutățit însă, iar ea a fost nevoită să apeleze la chimioterapie, însă pe 7 septembrie a murit.

La scurt timp după dispariția sa au apărut controverse legate de faptul că medicina tradițională chineză mai mult i-a afectat starea de sănătate decât a ajutat-o, însă sunt și voci care susțin că aceasta i-a prelungit de fapt viața.

 

×
Subiecte în articol: actriţă cancer
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close