Antena 3 CNN Timp liber Film Keanu Reeves recunoaște că se gândește tot timpul la moarte: „Am 59 de ani”

Keanu Reeves recunoaște că se gândește tot timpul la moarte: „Am 59 de ani”

keanu reeves
Keanu Reeves și-a lansat primul roman FOTO: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   17:05

Megastarul Keanu Reeves a mărturisit că se gândește tot timpul la moarte și că „acesta este un lucru bun”, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru BBC News pentru a-și promova primul său roman. „Am 59 de ani, așa că mă gândesc la moarte tot timpul”, a spus el.

„The Book of Elsewhere”, roman pe care starul de la Hollywood l-a scris în colaborare cu autorul britanic de science fiction China Miéville, urmărește destinul unui războinic nemuritor, a cărui dorință este să poată muri și se bazează pe seria de benzi desenate de mare succes BRZRKR, creată de Keanu Reeves. 

Lansată în 2021, seria BRZRKR (berserker), va fi adaptată și într-un film live-action al Netflix care îl va avea pe Keanu Reeves în rolul principal, dar și într-o serie anime. 

Pentru Reeves, benzile desenate reprezintă ceva special. „Îmi plac imaginile. Îmi plac cuvintele și povestirea și îmi place felul în care se suprapun. Și astfel te poți uita la artă și poți urmări povestea.”

Modest din fire, actorul și-a minimizat rolul în procesul de creație al romanului spunând: „Nu am scris un roman. China a scris un roman”.

Personajul central al intrigii este cunoscut doar ca „B”. Cu părul lung și închis la culoare, B are asemănări fizice cu Reeves. Și atunci când a apărut prima dată benzile desenate, unii fani au observat anumite asemănări tematice între cei doi, inclusiv o viață personală dificilă.

Reeves a pierdut mai multe persoane apropiate, inclusiv pe iubita lui, pe fiica lor care s-a născut moartă și pe cel mai bun prieten al lui. Iar asemănările se termină aici, pentru că B are 80.000 de ani, este jumătate muritor și jumătate zeu. Este lovit de un „blestem al violenței”, care nu are nicio legătură cu Reeves, care este cunoscut drept cel mai drăguț și mai blând bărbat de la Hollywood.

B, pe de altă parte, este un personaj extrem de sângeros, capabil „să smulgă brațele și capetele oamenilor”.

Reeves a explicat de ce există atâta violență în acest personaj. „Cred că a fost influențată de unele dintre filmele de acțiune pe care le-am făcut”, a spus el.

Dar el speră ca publicul să aprecieze și o altă latură a romanului: „Există și o poveste de dragoste în carte”.

×
Subiecte în articol: Keanu Reeves actori carti
Citește mai multe din Film
» Vezi toate știrile din Film
Cele mai noi știri
Parteneri
x close