Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a stabilit un nou record de încasări: 68,5 milioane USD în 24 de ore

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a stabilit un nou record de încasări: 68,5 milioane USD în 24 de ore

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a stabilit un nou record de încasări: 68,5 milioane USD în 24 de ore
02 Iul 2010   •   15:10

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa", al treilea din franciza "Twilight", lansat pe 30 iunie, a stabilit un nou record de încasări în America de Nord - 68,5 milioane de dolari în 24 de ore - în rândul peliculelor lansate într-o zi de miercuri, informează accesshollywood.com.

Astfel, "Saga Amurg: Eclipsa" a doborât recordul de 62 de milioane de dolari stabilit de filmul SF "Transformers: Răzbunarea celor învinşi", în iunie anul trecut.

Însă a treia parte din franciza "Amurg/ Twilight" nu a reuşit să doboare recordul mondial de încasări în primele 24 de ore de la lansare, stabilit de un film din aceeaşi serie, "Saga Amurg: Lună Nouă" - 72,7 milioane de dolari. Însă "Lună Nouă" a fost lansat într-o vineri, de obicei cea mai aglomerată zi din săptămână în domeniu.

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a fost proiectat miercuri într-un număr record de 4.416 săli de cinema nord-americane, iar vineri va rula în 4.468 de săli, pentru weekend-ul de 4 iulie (ziua naţională a SUA), una dintre cele mai profitabile perioade pentru distribuitorii americani.

Primele două lungmetraje din această franciză de succes - "Amurg", de Catherine Hardwicke, şi "Saga Amurg: Lună Nouă", în regia lui Chris Weitz - au obţinut împreună încasări de 1,1 miliarde de dolari. Volumele scrise de Stephenie Meyer - "Amurg" şi continuările "Lună Nouă", "Eclipsa" şi "Zori de Zi" - au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial, potrivit editurii britanice Little, Brown Book Group.

Al treilea film din serie, "Saga Amurg: Eclipsa" a ajuns pe marile ecrane din România vineri.

Foto: scrapetv.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: film record incasari dolari
Cele mai noi știri
Parteneri
x close