Antena 3 CNN Timp liber Film Emoţii pentru România la Berlin. Astăzi are premiera mondială "Aferim", candidatul pentru "Ursul de Aur"

Emoţii pentru România la Berlin. Astăzi are premiera mondială "Aferim", candidatul pentru "Ursul de Aur"

aferim.jpg
de O.P.    |    11 Feb 2015   •   06:30

 Emoţii maxime la Festivalul de Film de la Berlin, pentru echipa singurului film românesc prezent în competiţia oficială pentru Ursul de Aur. Filmul lui Radu Jude, "Aferim!", are, astăzi, premiera mondială în cadrul Festivalului. Lungmetrajul alb-negru îşi dispută marele trofeu cu alte 20 de filme printre care şi unul semnat de americanul Terrence Malick, deja laureat cu premiul cel mare al Berlinalei.

Acţiunea filmului "Aferim!" are loc în Ţara Românească la începutul secolului 19. Teodor Corban joacă rolul unui zapciu care, împreună cu fiul său, interpretat de Mihai Comănoiu, caută un rob fugar. Filmat în alb-negru, lungmetrajul lui Radu Jude a avut un buget record pentru ţara noastră, de aproape un milion şi jumătate de euro.

COMUNICAT: AFERIM! - PREMIERĂ MONDIALĂ 


Candidat pentru trofeul Ursul de Aur, " Aferim!" va fi proiectat în premieră mondială, astăzi, la Berlin. Unul dintre principalii cntracandidaţi, "Knight of Cups" de Terrence Malick, cu Natalie Portman şi Christian Bale, a fost deja prezentat la Berlin şi se bucură de recenzii favorabile.

În acest film, Christian Bale este un scenarist hollywoodian care îşi caută sensul propriei vieţi. Deşi are o carieră de invidiat şi este adorat de femei, simte că existenţa sa este lipsită de sens.

Pe covorul de la Berlin a păşit şi Helen Mirren. Rochia lungă, verde, ce îi venea ca turnată, i-a adus actriţei nu numai priviri de apreciere ci şi un moment jenant. Neatentă la trenă, doamna cinematografiei britanice era cât pe ce să cadă la intrarea în Palatul filmului. Filmul "Woman in Gold ", proiectat în secţiunea specială, nu intră în competiţia pentru Ursul de Aur.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close