Antena 3 CNN Timp liber Film Celebra ușă de lemn care a salvat-o pe Rose, dar nu și pe Jack, din Titanic, a fost vândută la licitație pentru o sumă uriașă

Celebra ușă de lemn care a salvat-o pe Rose, dar nu și pe Jack, din Titanic, a fost vândută la licitație pentru o sumă uriașă

Cu ce preț a fost cumpărat cel mai controversat obiect de recuzită din film

titanic
Panoul plutitor din lemn care a salvat-o pe Rose, dar nu și pe Jack, din Titanic a fost scos la licitație
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2024   •   08:00

Ușa din lemn care a salvat-o pe Rose DeWitt Bukater, dar nu și pe Jack Dawson, din filmul „Titanic” al lui James Cameron, s-a vândut cu peste 700.000 de dolari, relatează CNN.

Este una dintre cele mai iconice și aprins dezbătute scene din istoria cinematografiei, panoul de lemn plutitor care a salvat-o pe Rose (Kate Winslet) de apele înghețate ale Atlanticului de Nord după scufundarea navei oceanice titulare, dar nu și pe Jack (Leonardo DiCaprio).

„Denumită adesea în mod greșit o ușă, structura ornamentată a fost în realitate parte a cadrului ușii chiar deasupra intrării în salonul de primă clasă”, a scris Heritage Auctions în notele de licitație.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rolul esențial al recuzitei în momentul „marea scenă, marele rămas bun”, așa cum l-a descris casa de licitații, o prezintă pe Rose plutind pe panoul sculptat cu flori, în timp ce Jack, care a încercat și nu a reușit să se urce pe el, cedează apelor înghețate și se scufundă. 

 Pe măsură ce sosește o barcă de salvare, Rose este forțată să-și smulgă mâna din strânsoarea lui înghețată, în timp ce rostește celebra replică „Nu voi renunța niciodată, promit”. 

Panoul ornamentat din lemn de balsa a fost expus anterior la un Planet Hollywood din Orlando, Florida, înainte de a fi stocat în arhivele lor timp de aproximativ două decenii, a declarat casa de licitații pentru CNN.

Mai multe alte elemente de recuzită „Titanic” au fost, de asemenea, scoase la vânzare, inclusiv rochia de seară din șifon pastel pe care Rose o poartă în film în noaptea scufundării și roata cârmei navei, care s-a vândut cu 118.750 de dolari, respectiv 200.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: Titanic licitatie film recuzită
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close