Antena 3 CNN Timp liber Film „Am fost alături de ea când s-a stins”: A murit actrița Anouk Aimée, una dintre vedetele cinematografiei franceze

„Am fost alături de ea când s-a stins”: A murit actrița Anouk Aimée, una dintre vedetele cinematografiei franceze

„Am fost alături de ea când s-a stins”: A murit actrița Anouk Aimée, una dintre vedetele cinematografiei franceze
Imagine de arhivă cu actrița Anouk Aimée. Sursă Foto: Hepta
de Mia Lungu    |    19 Iun 2024   •   09:28

Actriţa Anouk Aimée, una dintre figurile cele mai cunoscute ale cinematografiei franceze din secolul al XX-lea, a încetat din viață marţi, în locuința sa din Paris, la vârsta de 92 de ani, au anunţat agentul şi familia actriţei, potrivit Agerpres, care citează AFP.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Actriţa, cunoscută graţie rolurilor din peliculele ''Un homme et une femme'' (1966), ''Lola'' (1961) şi ''La Dolce Vita'' (1960), ''a plecat dintre noi în această dimineaţă'', a precizat pentru AFP agentul Sébastien Perrolat, din cadrul agenţiei TimeArt.

Manuela Papatakis, fiica lui Anouk Aimée şi a regizorului Nico Papatakis, a împărtăşit de asemenea vestea decesului.

''Alături de fiica mea, Galaad, şi de nepoata mea, Mila, vă anunţăm cu imensă tristeţe moartea mamei mele, Anouk Aimée. Am fost alături de ea când s-a stins, în această dimineaţă, la ea acasă, la Paris'', a scris Manuela Papatakis pe contul de Instagram.

Pe numele real Françoise Dreyfus, Anouk Aimée s-a născut pe 27 aprilie 1932 la Paris şi a cunoscut notorietatea internaţională după ce a jucat alături de Jean-Louis Trintignant în celebrul film ''Un homme et une femme'', în regia lui Claude Lelouch, recompensat cu Palme d'or în 1966.

Rolul din acest film i-a adus lui Anouk Aimée Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă şi o nominalizare la Oscar.

Anouk Aimée a colaborat cu cei mai importanţi regizori ai cinemaului franco-italian: Jacques Demy (''Lola''), Federico Fellini (''La Dolce vita'' şi ''Huit et demi''), Marco Bellocchio, Jacques Becker şi André Cayatte, care a lansat-o în 1949 în pelicula ''Les amants de Vérone''.

În ultimii ani a stat departe de public. A avut o revenire emoţionantă în 2019, la Cannes, pentru a reface cuplul legendar din ''Un homme et une femme'' într-o continuare regizată de Claude Lelouch şi intitulată ''Les Plus belles années d'une vie''.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
EURO 2024: România va întâlni Olanda în optimile de finală. Programul meciurilor
x close