Antena 3 CNN Politică Sondaj CCSB: Alianţa PSD-PC continuă să conducă în preferinţele electoratului

Sondaj CCSB: Alianţa PSD-PC continuă să conducă în preferinţele electoratului

Sondaj CCSB: Alianţa PSD-PC continuă să conducă în preferinţele electoratului
13 Noi 2008   •   22:16

Un nou sondaj de opinie dat publicităţii de CCSB relevă faptul că Alianţa PSD-PC continuă să conducă în preferinţele electoratului, având cea mai mare creştere dintre partidele politice în ultima perioadă. Pe locurile următoare se situează PD-L şi PSD. Potrivit sondajului, ar mai trece pragul electoral necesar intrării în Parlament doar UDR.
Astfel, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, alianţa PSD-PC ar obţine 37,7% din voturi, PD-L 34,5%, PNL 14,4%, UDMR 6,6%, PRM 4%, PNG 2,3%, potrivit ultimului sondaj CCSB. Faţă de precedentul sondaj, realizat la sfârşitul lunii octombrie, Alianţa PSD-PC se află în creştere cu 0,7%, PD-L se află în scădere cu 0,5%, în timp ce PNL se pare că a suferit cea mai mare pierdere: este în scădere cu aproape 5%.
În privinţa preferinţelor alegătorilor pentru viitorul premier, continuă să conducă în acest clasament Theodor Stolojan (PD-L), cu 36,3% din preferinţele electoratului, urmat de Mircea Geoană (PSD) cu 34,8% şi Călin Popescu Tăriceanu (PNL) cu 23,6%.
Cât priveşte prezenţa la vot, estimările sondajului CCSB arată că la urne se va prezenta 48,7% din totatul populaţiei.
Sondajul a fost realizat de CCSB în perioada 9-11 noiembrie, pe un eşantion de 1.21 de persoane şi are o marjă se eroare de +/- 3,1%.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close