Antena 3 CNN Actualitate Zăpada îngreunează traficul rutier din ţară, iar în Bucureşti ninge "cu soare". Vezi prognoza meteo

Zăpada îngreunează traficul rutier din ţară, iar în Bucureşti ninge "cu soare". Vezi prognoza meteo

Zăpada îngreunează traficul rutier din ţară, iar în Bucureşti ninge "cu soare". Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Ninsoare
18 Feb 2009   •   10:49

Iarna s-a întors în forţă, în cele opt judeţe aflate până miercuri dimineaţă sub incidenţa codului galben de ninsori şi vânt. Aşa cum era de aşteptat, au apărut aceleaşi probleme de trafic: maşini neechipate şi drumuri înzăpezite.
În Alba şi Caraş-Severin, zăpada a acoperit drumurile, iar utilajele de dezăpezire abia au făcut faţă.
La Reşiţa, din cauza ninsorii care a căzut toată noaptea, mai multe cartiere au fost afectate. Chiar dacă se ştia că judeţul este sub avertizare de cod galben, şoferii au plecat la drum nepregătiţi.
Probleme în trafic au fost şi pe DN 74 care leagă Alba-Iulia de localitatea Zlatna, dar şi pe DN 1 între Alba-Iulia şi Sebeş.
În Capitală, ninsoarea şi-a făcut apariţia, miercuri dimineaţa, pe un cer senin. Deocamdată, zăpada nu le dă bătăi de cap bucureştenilor, însă meteorologii anunţă o răcire a vremii şi în următoarele zile.
Joi, cerul va fi variabil in nord-vestul ţării, dar cu înnorări în restul zonelor. În regiunile sudice şi sud-estice vor fi precipitaţii pe arii extinse, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă în cursul zilei, iar noaptea şi ninsoare, îndeosebi în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Izolat, în extremitatea de sud a teritoriului, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade, iar cele minime intre -8 si 2 grade, mai scazute in regiunile nord-vestice, pana in jur de -12 grade.
În Bucureşti, cerul va fi noros şi temporar vor fi precipitaţii, mai ales ploaie ziua şi mixte în timpul nopţii. Vântul va avea intensificări.
Temperatura maximă va fi de 5 ... 6 grade, iar cea minimă de 0 ... 1 grad.
Presiunea atmosferică va scădea uşor la începutul intervalului.
La munte, cerul va fi mai mult noros şi local va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de intervalul precedent.
În sudul Banatului şi local în Transilvania şi vestul Moldovei va ninge. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în sud şi est.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: zapada trafic cod galben
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close