Antena 3 CNN Externe Cel mai bun loc de muncă din lume: îngrijitor pe o insulă tropicală

Cel mai bun loc de muncă din lume: îngrijitor pe o insulă tropicală

2 minute de citit Publicat la 16:57 12 Ian 2009 Modificat la 16:57 12 Ian 2009
Cel mai bun loc de muncă din lume: îngrijitor pe o insulă tropicală
Uitaţi de ceea ce aţi văzut pe la americani, locurile de muncă de la Google nu mai sunt pe primul loc în topul slujbelor de vis. Căutăm "îngrijitor de insulă", bun înotător şi dispus să se mute în insula tropicală Hamilton, din apropierea Australiei, începând din 1 iulie. Programul este flexibil iar salariul pentru şase luni este de 150.000 de dolari. Acesta este probabil cel mai bun loc de muncă pentru cititorii înfriguraţi din România, Marea Britanie şi chiar America.
Potrivit The Independent, din atribuţiile îngrijitorului nu fac parte, la insistenţele proprietarilor insulei, ducerea gunoiului sau curăţarea piscinei de frunze. În schimb, cel care va obţine postul va fi plătit pentru a explora împrejurimile, atât pe pământ cât şi în apă, din apropierea celor 600 de insule de lângă Marea Barieră de Corali, şi să posteze pe internet filmuleţele şi fotografiile realizate.
Mai mult, cel care va fi ales pentru această slujbă, va locui într-o vilă, pentru care nu trebuie să plătească chirie, cu vedere la canalul azuriu unde, în septembrie, migrează balenele cu cocoaşă. Vila are şi două dormitoare pentru oaspeţi cu aceeaşi privellişte de vis, piscină şi spa, de care se vor bucura şi eventualii invitaţi sau turişti.

Un vehicul buggy îşi aşteaptă proprietarul, care va trebui neapărat să fie amator de plimbări cu jet-ski-ul şi cu yachtul. La doi paşi se află şi plaja Whitehaven, care a fost votată printre primele zece ale lumii pentru nisipul său. Campania publicitară realizată pentru această "slujbă de vis" continuă menţionând printr-un mesaj simplu: este oferită o sacoşă de bani pentru pentru a trăi pe o fâşie de pământ lungă de trei kilometri care oferă natură sălbatică, sporturi acvatice şi un stil de viaţă relaxat.
Candidaţii se pot înscrie până pe 22 februarie pe islandfreejob.com, interviul constând într-un filmuleţ, de maxim 60 de secunde, pe care trebuie să-l urce pe site-ul menţionat şi în care să explice de ce ar trebui să primească această slujbă.
Candidaţii trebuie să vorbească lilmba engleză şi să aibă "excelente abilităţi de comunicare", "dorinţă de aventură" şi "pasiune pentru viaţa trăită în natură". Vor fi acceptate 30.000 de aplicări, agenţii de recrutare fiind nevoiţi să urmărească astfel 500 de ore de videoclipuri.
În final vor fi aleşi zece candidaţi plus unul "wildcard", votat online de public. Aceştia vor fi invitaţi apoi pentru un interviu care va dura patru zile, începând din 3 mai, pe insulele din apropierea Marii Bariere de Corali. Candidaţii vor trebui să navigheze, să facă scufundări, şi să exploreze fauna locală.
"Toată lumea ştie că Marea Barieră de Corali există, însă am aflat că nu foarte multe persoane ştiu de cele şase sute de insule care pot fi vizitate", a declarat duminică seară, Anthony Hayes, directorul executiv al agenţiei Tourism Queensland, la anunţarea disponibilităţii job-ului.
"Aşa că, această persoană va face tot ceea ce-i va sta în puteri pentru ca întreaga lume să afle despre aceste aceste insule. Există o mulţime de slujbe unde se pot câştiga milioane de dolari însă voaţa e foarte scurtă şi merită trăită la maxim", a adăugat Anthony Hayes.
O mulţime de turişti vizitează reciful în excursii de o zi organizate din oraşele Cairns sau Airlie Beach, fără a-şi dea seama că pot să locuiască pe aceste insule şi să ajungă la corali înnotând de pe plajele lor, a mai spus Hayes.
Antena3.ro

×
Etichete: Australia
TOP articole
x close