Antena 3 CNN Sport Un multiplu campion olimpic la ciclism a anunțat că mai are de trăit doar câțiva ani. Și soția lui a primit un diagnostic crunt

Un multiplu campion olimpic la ciclism a anunțat că mai are de trăit doar câțiva ani. Și soția lui a primit un diagnostic crunt

chris hoy campion olimpic ciclism
Chris Hoy, de șase ori campion olimpic la ciclism. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    21 Oct 2024   •   08:45

Chris Hoy, de șase ori campion olimpic la ciclism, a anunțat că are cancer în fază terminală, iar medicii i-au spus că mai are de trăit între doi și patru ani, potrivit CNN.

Fostul ciclist în vârstă de 48 de ani, care este unul dintre cei mai de succes și recunoscuți olimpici britanici, a împărtășit diagnosticul său cu ziarul The Sunday Times, spunând că a mers inițial la spital în septembrie anul trecut, după ce a simțit o durere în umăr.

O scanare a descoperit o tumoare acolo, înainte ca o a doua scanare să descopere un cancer primar în prostată, care se răspândise la oase. Scanările au găsit tumori în umăr, pelvis, șold, coloană și coaste.

„Este vorba despre aprecierea vieții și găsirea bucuriei”

„Oricât de nefiresc ar părea, asta este natura. Cu toții ne naștem și cu toții murim, iar aceasta este doar o parte a procesului”, a declarat el pentru Sunday Times.

„Cu mâna pe inimă, sunt destul de pozitiv în majoritatea timpului și am o fericire autentică. Acest lucru este mai important decât Jocurile Olimpice. Este mai important decât orice altceva. Este vorba despre aprecierea vieții și găsirea bucuriei”, a adăugat el.

Soția sa a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, la doar o lună de la diagnosticul lui. Au doi copii mici împreună

În interviu, Hoy a mai dezvăluit că soția sa Sarra, cu care are doi copii mici, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă (SM) la o lună după ce el a aflat că are cancer.

„Este cel mai aproape de, știi tu, de ce eu? Doar, ce? Ce se întâmplă aici? Nu părea real. A fost o lovitură atât de mare, când ești deja pe val”, a spus el.

În februarie, Hoy a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer, deși nu a anunțat tipul sau prognosticul său.

Hoy și-a făcut debutul olimpic la Jocurile de vară de la Sydney, în 2000, unde a câștigat medalia de argint în proba masculină de sprint pe echipe.

A câștigat prima sa medalie de aur la Atena, în 2004, în proba masculină de 1.000 m contra cronometru, înainte de a deveni un nume cunoscut în Marea Britanie datorită exploziilor sale de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, unde a câștigat trei medalii de aur în trei discipline diferite.

×
Subiecte în articol: ciclism campioni olimpici sportivi cancer
Parteneri
x close