Antena 3 CNN Sport Un fotbalist de 27 de ani a murit după ce s-a prăbuşit pe teren, în timpul unui meci. Abia devenise tată

Un fotbalist de 27 de ani a murit după ce s-a prăbuşit pe teren, în timpul unui meci. Abia devenise tată

Juan Izquierdo
În urmă cu 15 zile, Juan Izquierdo devenise tatăl unei fetiţe. FOTO: Facebook/ Club Nacional de Football
de Bianca Chirilă    |    28 Aug 2024   •   13:47

Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo, care s-a prăbuşit pe teren săptămâna trecută la un meci din Copa Libertadores, a murit marţi, a anunţat echipa sa Club Nacional de Football, informează The Guardian.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani se afla la terapie intensivă de când s-a prăbuşit, la 22 august, pe stadionul Morumbi din Brazilia, în timpul manşei a doua a meciului cu Sao Paulo din optimile Copei Libertadores.

„Cu cea mai profundă durere şi şoc în inimile noastre, Club Nacional anunţă moartea iubitului nostru jucător Juan Izquierdo. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor şi celor dragi. Tot clubul Nacional este în doliu pentru pierderea sa ireparabilă”, a scris Nacional pe X. 

Alejandro Dominguez, preşedintele forului conducător al fotbalului sud-american, a transmis, de asemenea, condoleanţe familiei şi prietenilor lui Izquierdo.

„Fotbalul sud-american este în doliu”, a adăugat el.

Izquierdo a fost dus la Spitalul Albert Einstein după ce s-a prăbuşit pe teren joia trecută. Spitalul a anunţat marţi că Izquierdo a suferit un „stop cardio-respirator asociat cu aritmia sa cardiacă”.

Medicii de la spital au declarat luni că Izquierdo se confrunta cu o presiune intracraniană crescută. El era conectat la un ventilator de duminică şi sub îngrijire neurologică critică de luni.

Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate în weekend

Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate în weekend din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a lui Izquierdo. Jucătorii echipei Sao Paulo au purtat un tricou de susţinere a fotbalistului uruguayan înaintea victoriei cu 2-1 a echipei în campionatul brazilian împotriva echipei Vitoria, duminică.

Izquierdo l-a înlocuit pe Sebastian Coates la pauza meciului cu Sao Paulo, dar fundaşul a căzut la pământ inconştient în minutul 84, fără să intre în contact cu un alt jucător.

Jucătorii din ambele tabere au solicitat imediat asistenţă medicală. Încă inconştient, Izquierdo a fost scos de pe teren într-o ambulanţă, în aplauzele fanilor, înainte de a fi tratat la secţia de terapie intensivă a sSitalului Albert Einstein.

Cariera profesionistă a lui Izquierdo a început în 2018 la clubul local Cerro. El s-a alăturat echipei Penarol în anul următor, dar nu a obţinut prea mult timp de joc. Apărătorul s-a mutat apoi la Montevideo Wanderers.

Izquierdo a semnat cu Nacional în 2022, a jucat un meci şi apoi a fost transferat la clubul local Liverpool. Apărătorul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Liverpool în campania care a dus echipa la titlul de campioană a Uruguayului în 2023, primul obţinut de club în mai bine de un secol.

Izquierdo a revenit la Nacional în acest an şi a concurat pentru un post în echipa de start cu veteranul Coates, care a jucat pentru echipa naţională a Uruguayului.

El a jucat 23 de meciuri în acest an şi a marcat un gol.

În urmă cu 15 zile, Juan devenise tatăl unei fetiţe.

×
Subiecte în articol: deces fotbalist teren
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close