Antena 3 CNN Sport Un antrenor australian a fost concediat după ce a scandat „hai Coreea” la JO 2024

Un antrenor australian a fost concediat după ce a scandat „hai Coreea” la JO 2024

inotatori jo 2024
Medaliatul cu aur Lukas Maertens, din Germania, în mijloc, medaliatul cu argint Elijah Winnington, din Australia, în stânga, și medaliatul cu bronz Kim Woo-min, din Coreea de Sud, dreapta. Sursă foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    06 Sep 2024   •   14:05

Federaţia australiană de înot a concediat vineri un membru al echipei sale de antrenori pentru că, în detrimentul compatrioţilor săi, a încurajat un înotător sud-coreean în timpul unei probe de la Jocurile Olimpice 2024, în această vară la Paris, potrivit Sky News Asutralia.

Michael Palfrey, a provocat agitaţie în ţara sa, după ce l-a sprijinit deschis pe sud-coreeanul Kim Woo-min, pe care îl antrenase anterior, împotriva celor doi rivali australieni, în finala de la 400 m liber.

„Sper cu adevărat că va câştiga, dar mai presus de toate sper să înoate bine", le-a spus Palfrey, purtând tricoul echipei australiene, jurnaliştilor sud-coreeni. „Hai Coreea!" a adăugat el.

După ce a calificat comentariile respective drept „anti-australiene", antrenorul principal Rohan Taylor s-a abţinut să-l demită pe Palfrey, spunând că ar fi destabilizat echipa.

„Trebuie să mă uit la performanța echipei și să iau o decizie. El ne-a dat informația că își amintește că a spus-o, astfel încât consensul general al lui Michael a fost că a spus lucruri care promovează celălalt atlet ”, a spus Taylor. „L-am confruntat cu aceste detalii, iar el a recunoscut acest lucru și a fost luat la întrebări, iar el este foarte plin de remușcări... orientările au fost destul de clare.”

Câteva zile mai târziu, s-a decis că Palfrey va continua să antreneze echipa, Taylor afirmând că a fost „cea mai bună decizie” pentru Comitetul Olimpic Australian.

Vineri, Federaţia australiană de înot (Swimming Australia) a anunţat în cele din urmă că l-a „demis pe Michael Palfrey pentru încălcarea contractului său de muncă'', acuzându-l că s-a „discreditat" şi că „a afectat grav reputaţia sa şi a Swimming Australia".

Kim Woo-min a câştigat în cele din urmă medalia de bronz la 400 m liber, în timp ce aurul a revenit germanului Lukas Maertens, iar argintul australianului Elijah Winnington.

Celălalt australian care a luat parte la cursă, Samuel Short, a terminat pe locul patru.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close