Antena 3 CNN Sport Tenis Tomas Berdych îl va întâlni pe Rafael Nadal în prima lui finală de Mare Şlem

Tomas Berdych îl va întâlni pe Rafael Nadal în prima lui finală de Mare Şlem

Tomas Berdych îl va întâlni pe Rafael Nadal în prima lui finală de Mare Şlem
02 Iul 2010   •   23:12

Tomas Berdych a devenit primul jucător ceh care s-a calificat în finala de la Wimbledon de la Ivan Lendl în 1987, după ce l-a învins cu 6-3, 7-6, 6-3 pe sârbul Novak Djokovic.

Favoritul numărul 12 a ajuns în prima lui finală de Mare Şlem cu un joc superb de pe fundul terenului. "Sentimentul este uimitor, acela că am obţinut o nouă victorie în faţa unui mare jucător, în seturi consecutive. Este uimitor", a declarat jucătorul de 24 de ani, care l-a învins pe Roger Federer în sferturile de finală.

"cred că pentru fiecare tânăr jucător este un vis să ajungă în finala oricărui turneu de Mare Şlem. Iar dacă reuşeşti asta la Wimbledon este minunat. Este cu siguranţă cel mai mare turneu în opinia mea. Nu se putea mai bine", a mai spus Berdych.

El îl va întâlni în finală pe Rafael Nadal, care a zdrobit visul lui Andy Murray pentru a doua oară în trei ani şi va juca pentru a patra oară ultimul act la Wimbledon. Spaniolul, numărul unu în lume, s-a impus cu 6-4, 7-6, 6-4, în timp ce pentru britanici, aşteptarea din 1936 pentru ca un compatriot să câştige turneul masculin, se va prelungi cu încă un an.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close