Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams a cucerit al treilea Wimbledon al carierei, după o pauză de șase ani

Serena Williams a cucerit al treilea Wimbledon al carierei, după o pauză de șase ani

Serena Williams a cucerit al treilea Wimbledon al carierei, după o pauză de șase ani
04 Iul 2009   •   18:10


Serena Williams a învins-o pe sora ei, Venus, în două seturi, scor 7-6, 6-2, pentru a cuceri al treilea titlu în competiția individuală la Wimbledon. A fost primul titlu după o pauză de șase ani în turneul de Mare Șlem, confirmându-se cu această ocazie și faptul că Serena câștigă competiția doar când joacă finala împotriva sorei sale.

Venus, în vârstă de 29 de ani, era în căutarea unui al șaselea trofeu la Wimbledon, însă nu a putut să facă față determinării surioarei mai mici.

Nivelul de serviciu a fost unul exemplar în primul set, când cele două jucătoare de tenis Williams și-au găsit ritmul și au trimis lovituri puternice. Serena a recuperat două mingi de break după ce Venus a profitat de o greșeală a ei, însă favorita numărul doi și-a păstrat calmul și și-a câștigat serviciul. Cu primul set ajuns la tie-break, Serena a forțat și și-a creat un avantaj de patru mingi de set. Venus a reușit să salveze primul punct, iar apoi a venit la fileu doar pentru a se vedea învinsă de un lob excelent al Serenei.

Setul doi a fost la fel de impresionant la serviciu și la modul în care au fost disputate punctele, iar primele cinci gameuri s-au disputat fără surprize. Serena a obținut apoi un break crucial și a dus meciul a 5-2. Venus s-a văzut nevoită să salveze trei mingi de turneu pe serviciul ei, dar Serena s-a impus la capătul unei dispute prelungite ?la avantaj?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serena Williams Wimbledon
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close