Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer, declarat de ATP cel mai bun jucător al deceniului

Roger Federer, declarat de ATP cel mai bun jucător al deceniului

Roger Federer, declarat de ATP cel mai bun jucător al deceniului
15 Dec 2009   •   09:00

Elveţianul Roger Federer este cel mai bun jucător de tenis al ultimului deceniu, în viziunea Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP). Alegerea este una logică dacă luăm în considerare cele 15 titluri cucerite în turnee de Grand Slam şi faptul că a condus topul ATP timp de 237 săptămâni consecutiv între 2004 şi 2008. Următorul clasat este actualul număr doi mondial, Rafael Nadal.
Cele 15 titluri de Grand Slam şi faptul că a condus ierarhia ATP de pe 2 februarie 2004 până pe 18 august 2008 în continuu, dar şi de pe 6 iulie 2009 până acum, au cântărit decisiv în decizia oficialilor ATP. Cele şase titluri câştigate de Rafael Nadal şi faptul că a condus în clasamentul ATP timp de 11 luni păleşte prin comparaţie cu performanţele elveţianului de 29 de ani.
Faptul că Federerer a revenit în vârful tenisului mascului după mai bine de un an de pauză este, de asemenea, o premieră în era turneelor Open, potrivit Mediafax.
Urmtorii clasaţi după Federer şi Nadal au fost australianul Lleyton Hewitt şi americanii Andre Agassi şi Andy Roddick. La dublu, cea mai bună pereche a deceniului a fost declarată cea formată din americanii Mike şi Bob Bryan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roger Federer ATP Rafael Nadal
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close