Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a fost eliminat în turul 3 al turneului de la Roma

Roger Federer a fost eliminat în turul 3 al turneului de la Roma

Roger Federer a fost eliminat în turul 3 al turneului de la Roma
Foto: Intact Images/EPA
13 Mai 2011   •   10:33

Ultima repetiţie a lui Roger Fededer pentru Roland Garros, turneu care va debuta pe 22 mai, a fost una nefericită. Tenismanul elveţian a fost eliminat în turul 3 la Roma de francezul Richard Gasquet, care s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-6, 7-6.

N-ar fi trebuit să pierd niciodată acest meci. Richard ştie cât de aproape a fost de înfrângere, am avut mai multe şanse de a câştiga. A fost dificil să joc aici, pe o suprafaţă alunecoasă. Adversarul meu a jucat tot mai bine odată cu trecerea timpului, în special în ceea ce priveşte serviciul. Nu am simţit în niciun moment că aş putea câştiga tie-breakul din setul decisiv, nu e deloc distractiv să joci astfel”, a spus Federer la sfârşitul meciului.

În sferturile de finală, Gasquet îl va înfrunta pe cehul Tomas Berdych, învingător cu 6-2, 6-7, 6-2 în faţa finlandezului venit din calificări Jarkko Nieminen.

Novak Djokovic a ajuns la cea de-a 34-a victorie consecutivă în 2011, după ce l-a învins fără probleme pe Stanislas Wawrinka, 6-4, 6-1. Sârbul este la 8 meciuri distanţă de recordul lui John McEnroe, care a reuşit 42 de succese la rând în 1982. Al doilea jucător al lumii îl va întâlni în sferturi pe Robin Soderling, suedezul mergând mai departe după ce s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4 în faţa lui Nicolas Almagro.

Chinuit de o răceală rebelă şi de febrp, Rafael Nadal a decis în ultimul moment să apară pe teren în meciul cu Feliciano Lopez. Chiar şi aşa, liderul mondial nu a avut nicio problemă în a-şi învinge conaţionalul, scor 6-4, 6-2, şi a se califica în sferturi, unde va lupta pentru un loc în penultima fază a turneului cu Marin Cilic. Croatul a trecut în turul 3 de Mardy Fish, 7-6, 6-3.

Ultimul sfert de finală de la Roma îi va pune faţă în faţă pe Andy Murray, învingător cu 6-2, 6-3 în faţa lui Potito Starace, şi pe germanul Florian Mayer, care a trecut cu 7-5, 6-4 de Juan Ignacio Chela.

În turneul feminin, Caroline Wozniacki a învins-o pe Yanina Wickmayer (Belgia), 6-1, 7-6, şi o va întâlni în sferturi pe Jelena Jankovic, care a trecut cu 6-4, 2-6, 6-2 de Anabel Medina Garrigues.

Într-un alt meci din sferturi, Francesca Schaivone şi Samantha Stosur vor reedita ultima finală de la Roland Garros. Italianca a câştigat în turul 3 întâlnirea cu Daniela Hantuchova (3-6, 6-2, 7-5), în timp ce sportiva din Australia a învins-o pe Polona Hercog (6-3, 6-4).

Chinezoaica Li Na, care a trecut de Jarmila Gajdosova (6-2, 6-1), o va înfrunta pentru un loc în semifinale pe Greta Arn (Ungaria), în timp ce Maria Sharapova (6-2, 6-2 cu Shahar Peer) va da piept cu Victoria Azarenka, învingătoare în duelul cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (6-4, 4-6, 6-2).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close