Un Djokovic fără mască a fost fotografiat la o un eveniment pentru fundația sa de caritate și a distribuit imagini pe Instagram cu el primind o ștampilă făcută în onoarea sa a doua zi după ce ar fi fost testat pozitiv pentru COVID-19.
În alte imagini care se presupune că au fost făcute pe 17 decembrie, numărul 1 mondial a luat parte la un eveniment public public și a fost fotografiat îmbrățișând copii la o ceremonie de premiere la evenimentul Asociației de Tenis din Belgrad.
Avocații sârbului au susținut de atunci că guvernul australian i-a acordat starului tenisului o scutire scrisă de vaccin pentru că a contractat boala pe 16 decembrie - în aceeași zi în care a fost fotografiat amestecându-se cu zeci de oameni fără mască.
Aceștia au mai susținut că rezultatul său pozitiv al testului PCR din 16 decembrie ar fi venit prea târziu pentru a se înregistra cu termenul limită al procesului de scutire al Tennis Australia - care expirase deja pe 10 decembrie.
Potrivit propriilor documente ale organului de conducere, ultima dată pentru a solicita scutirea medicală pentru Australian Open a fost cu aproape o săptămână mai devreme. Cu toate acestea, nu este clar când Djokovic a primit rezultatul testului PCR pozitiv.
Mai devreme, starul ceh de tenis Renata Voráčová, în vârstă de 38 de ani, care a fost ținută în detenție alături de Djokovic, a fost deportată din Australia într-un zbor către Dubai.
Sâmbătă a marcat cea mai recentă întorsătură în saga COVID-ul lui Djokovic în urma examinării scutirii medicale pe care a obținut-o pentru a călători la prima majoră de tenis a anului. .
Însă echipa sa juridică susține acum că i s-a acordat de fapt o scutire de vaccin din partea guvernului australian și a Tennis Australia pentru a intra în țară, deoarece a contractat COVID-19 luna trecută.
Aceasta vine după ce cererile lui Djokovic pentru un bucătar personal în hotelul Park de 109 de dolari pe noapte din Carlton au fost respinse, deoarece i s-a spus că nu va primi un tratament special, în timp ce își așteaptă întâlnirea la tribunal de luni.
În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic susțin că sârbul a înregistrat un test pozitiv pe 16 decembrie și „nu a avut febră sau simptome respiratorii de COVID-19 în ultimele 72 de ore”.
Dosarul spunea că a primit autorizație scrisă de la departamentul de imigrare al Australiei înainte de a călători în țară cu o scutire medicală de la regulile de vaccinare.
La 1 ianuarie, starul sportului a primit un „un document de la Departamentul Afacerilor Interne (care) i-a spus lui Djokovic că „răspunsurile sale indică că a îndeplinit cerințele pentru o sosire fără carantină în Australia”, documentele. adăugat.
Pe lângă aprobarea scrisă din partea guvernului australian, avocații săi au susținut că Tennis Australia i-a acordat o „exceptare medicală de la vaccinarea Covid” pe 30 decembrie, pe baza că el și-a revenit recent după ce a contractat virusul.
Djokovic a refuzat să dezvăluie câte vaccinuri COVID a primit, dacă este cazul.
În ciuda afirmațiilor că i s-a dat autorizația scrisă pentru a intra în Australia, viza câștigătorului de Grand Slam a fost anulată după cel puțin șase ore de discuții aprinse cu Border Force.
El așteaptă în detenție pentru a lupta împotriva deciziei în instanță luni, după ce s-a considerat că nu a îndeplinit cerințele de viză stabilite de guvernul australian pentru a intra în țară după ce a sosit din Dubai.
Documentele divulgate de la Tennis Australia au spus că jucătorii nevaccinați au putut să solicite o scutire medicală temporară dacă au contractat COVID-19 în ultimele șase luni. O scrisoare a fost trimisă de Tennis Australia pe 7 decembrie către Asociația profesioniștilor de tenis și apoi transmisă jucătorilor, a raportat Herald Sun.
Documentul spunea că jucătorii nevaccinați trebuie să demonstreze că au avut virusul de la 31 iulie pentru a intra în țară.
Dar Tennis Australia a fost notificat de guvernul federal în noiembrie că infecțiile anterioare nu le-ar permite celor nevaccinați să intre în țară.
Djokovic a fost forțat să se descurce în Park Hotel alături de alți 32 de refugiați și solicitanți de azil, care s-au plâns anterior de condițiile proaste de viață în hotelul care a fost numit „Locul alternativ de detenție”.
Cererile lui Djokovic de a avea un bucătar personal în timpul detenției au fost respinse, deoarece i s-a spus că nu va primi niciun tratament special cât timp rămâne în custodia imigranților.
De asemenea, a cerut să fie transferat într-un apartament închiriat cu un teren de tenis, pentru a se putea antrena și a rămâne în formă maximă înainte de Australian Open, turneul urmand să înceapă peste puțin peste o săptămână, pe 17 ianuarie.
Dar Australian Border Force i-a respins toate cererile și a insistat că va rămâne la hotel până când o instanță se va pronunța luni despre deportarea lui.
Reținerea sa la hotel a declanșat mitinguri în Melbourne și Belgrad, guvernul sârb susținând că condițiile nu sunt „potrivite” celui mai bun sportiv, în timp ce familia lui Djokovic a acuzat guvernul australian că îl tratează pe fiul lor ca pe un „prizonier”, informează The Daily Mail.