Antena 3 CNN Sport Tenis Lideră WTA fără titluri importante, Safina s-a săturat de critici: "Nu eu am făcut sistemul folosit"

Lideră WTA fără titluri importante, Safina s-a săturat de critici: "Nu eu am făcut sistemul folosit"

Lideră WTA fără titluri importante, Safina s-a săturat de critici: "Nu eu am făcut sistemul folosit"
04 Aug 2009   •   19:54

Jucătoarea de tenis Dinara Safina este, în acest moment, lidera clasamentului mondial WTA. Nimic neobişnuit până aici. Rusoaica, însă, nu a câştigat până acum nici un turneu de Grand Slam şi din acest motiv locul din ierarhia WTA îi este contestat vehement chiar de către numărul 2 mondial, Serena Williams, campioană en-titre la Australian Open şi US Open.
"Nu eu fac sistemul de notare. Dacă ea (n.r. S. Williams) are întrebări, poate să le trimită celor de la WTA, care au făcut acest sistem. Clasamentul reflectă cum joci tot anul, nu doar la cele patru Grand Slamuri. Eu am jucat bine tot anul şi am avut rezultate excelente şi la turneele mari", s-a apărat sora lui Marat Safin, conform Eurosport.
Ceea ce a enervat-o la culme pe rusoaică a fost faptul că rivala ei, Serena Williams, s-a declarat "lidera populară" a clasamentului. Din nefericire pentru Safina, întâlnirile directe nu îi sunt favorabile, iar Williams cea mică a bătut-o rău în finala de la Australian Open.
Spre nemulţumirea lui Safina, sârboaica Jelena Jankovic a contestat-o şi ea. Fosta ocupantă a primului loc în ierarhia WTA a declarat că Serena Williams este, în acest moment, cea mai bună jucătoare a lumii.
"Ca să fii numărul 1 trebuie ai rezultate bune împotriva tuturor jucătoarelor. Nu poţi fi numărul 1 mondial dacă nu le baţi pe surorile Williams. Eu sunt una dintre foarte puţinele jucătoare care au rezultate pozitive cu americancele.", a declarat Jankovic, potrivit sursei citate.
Replica lui Safina a fost la fel de dură. Rusoaica este mirată că primul loc al clasamentului ar trebui stabilit doar în funcţie de rezultatele obţinute cu surorile Williams.
"Sistemul de clasare nu se bazează pe rezultatele cu surorile Williams. Se bazează pe rezultatele obţinute într-un an. Jankovic le-a bătut în vreo finală de Grand Slam? Nu!", a încheiat Safina.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close