Antena 3 CNN Sport Tenis Kim Clijsters a câştigat duelul belgian de la Wimbledon şi merge în sferturi

Kim Clijsters a câştigat duelul belgian de la Wimbledon şi merge în sferturi

Kim Clijsters a câştigat duelul belgian de la Wimbledon şi merge în sferturi
29 Iun 2010   •   11:15

Kim Clijsters a avut o evoluţie oscilantă, dar a reuşit să o învingă pe Justine Henin cu 2-6, 6-2, 6-3 pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon.

Niciuna dintre cele două belgience, a căror rivalitate se duce cu aproape 20 de ani în urmă, nu a reuşit să câştige turneul de Mare Şlem pe iarbă, dar după un start slab de partidă Clijsters părea să fie cea care dezamăgea şi în acest an. Clijsters a continuat să se chinuie la serviciu în primul set, iar Henin a avut emoţii doar cânda căzut şi s-a lovit la cotul drept, dar a câştigat setul cu 6-2.

A opta favorită, Clijsters şi-a regăsit forma în setul secund, pe care l-a câştigat. În setul decisiv fiecare şi-a câştigat serviciul până în game-ul opt când Clijsters a simţit mirosul victoriei şi a returnat câteva mingi imposibil de continuat pentru Henin. Cap de serie numărul 17, Henin a cedat break-ul şi a ajuns la 3-5, lăsând-o pe Clijsters să servească pentru meci şi să câştige după mai puţin de o oră şi jumătate de joc.

Clijsters va juca în sferturi cu Vera Zvonareva, a 21-a favorită, rusoaica progresând când Jelena Jankovic s-a restras la scorul 1-6, 0-3.

Alte rezultate:
Serena Williams - Maria Sharapova 7-6, 6-4
Na Li - Agnieszka Radwanska 6-3, 6-2
Venus Williams - Jarmila Groth 6-4, 7-6
Tsvetana Pironkova - Marion Bartoli 6-4, 6-4
Petra Kvitova - Caroline Wozniacki 6-2, 6-0
Kaia Kanepi - Klara Zakopalova 6-2, 6-4

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Clijsters Wimbledon
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close