Antena 3 CNN Sport Tenis Justine Henin, aproape de revenirea perfectă. Joacă finala Australian Open cu S. Williams

Justine Henin, aproape de revenirea perfectă. Joacă finala Australian Open cu S. Williams

Justine Henin, aproape de revenirea perfectă. Joacă finala Australian Open cu S. Williams
28 Ian 2010   •   13:03

Americanca Serena Williams şi belgianca Justine Henin au obţinut, joi, accesul în finala Australian Open 2010 după victorii reputate în faţa unor adversare din China, Na Li şi Zheng Jie. Dacă Williams era considerată o favorită nu doar la prezenţa în finală, ci şi la câştigarea turneului, prezenţa lui Henin în ultimul act reprezintă o revenire extraordinară în circuit după mai bine de un an de absenţă.
Serena Williams a avut un meci surprinzător de greu în faţa chinezoaicei Na Li, favorita numărul 16 a competiţiei, în semifinală. Cu toate că nu i-au trebuit decât două seturi pentru a dispune de adversara sa, Williams s-a chinuit în fiecare dintre ele, câştigându-le pe amândouă la tie-break: 7-6 (7/4), 7-6 (7-1).
Henin a avut, în schimb, o misiune foarte uşoară în cealaltă semifinală în faţa lui Zheng Jie. Nu a întâmpinat nici o opoziţie din partea chinezoaicei şi a câştigat aproape toate game-urile partidei: 6-1, 6-0.
Finala va fi una extrem de interesantă, între numărul 1 mondial, Serena Williams, şi o fostă lideră a clasamentului WTA, Henin, care poate face o revenire de senzaţie în circuitul tenisului feminin. Ea nu a reuşit să câştige primul turneu la care a participat, la Brisbane, dar scopul ei declarat a fost acela de a câştiga primul turneul de Mare Şlem la care participă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australian Open Serena Williams
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close