WTA Tour a anunţat însă că tenismanei Peer i-a fost interzis accesul în Emiratele Arabe Unite pentru acest turneu, la care participă toate jucătoarele din top 10 mondial. Oficialii EAU nu au oferit un motiv pentru refuzarea vizei, însă ţara aceasta nu are relaţii diplomatice cu Israel. Singurii israelieni care au deobicei permisiunea de a intra în EAU sunt cei care deţin dublă-cetăţenie.
Directorul executiv al WTA, Larry Scott, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia oficialilor de la Dubai. ?Domnişoara Peer şi-a câştigat dreptul să participe la acest turneu şi este regretabil că EAU îi refuză acest drept. Shahar Peer este evident foarte supărată şi dezamăgită de decizia EAU şi de impactul acesteia asupra vieţii personale şi profesionale?, a spus Scott, adăugând că WTA va reanaliza viitorul turneului din Dubai. ?Nicio ţară gazdă nu ar trebui să interzică unui jucător să participe la un turneu pentru care este calificat?, a mai adăugat el.
Alte jucătoare şi-au exprimat şi ele dezamăgirea faţă de decizia EAU. ?Este inacceptabil. Cred că sportul ar trebui să fie deasupra oricăror probleme care au legătură cu religia, cu războaiele sau cu ce o fi. Sunt surprinsă?, a declarat Amelie Mauresmo, care duminică a cucerit titlul la Open-ul de la Paris. Campioana olimpică, rusoaica Elena Dementieva, finalistă la Paris, a adăugat şi ea: ?Îmi pare foarte rău pentru ea. Este o fată bună şi foarte sensibilă. Am jucat împotriva ei la Auckland şi au fost şi acolo anumite proteste la adresa ei. Chiar îmi pare rău pentru ea. Îi pasă cu adevărat de ce se întâmplă între Israel şi Palestina şi este o situaţie dificilă pentru ea?. ?Este păcat că sportul este amestecat cu politica, dar sper că WTA va rezolva această problemă?, a adăugat şi Ana Ivanovic din Serbia.
Antena3.ro